Nieuws Coronavirus

MKB-Nederland, VNO-NCW: positief over aangepaste maatregelen, hopen op meer en sneller

Ondernemersverenigingen reageren positief op het nieuws dat de economie langzaam wordt heropend. MKB-Nederland en VNO-NCW reageren in een gezamenlijk persbericht. "Dit biedt veel ondernemers weer perspectief en we benadrukken al enkele weken dat zo’n stapsgewijze aanpak kan, als iedereen zich aan de 1,5 meter afstand en de hygiënevoorschriften houdt."

Van onze redactie 6 mei 2020

Vonhof Jacco MKB Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof.

Aangepaste corona maatregelen

In een persconferentie heeft het kabinet laten weten de corona-maatregelen te versoepelen. In dit artikel vind je een overzicht van de aanpassingen, hier staan de wijzigingen voor specifiek de horeca en hoe de nabije toekomst voor de kappers en andere contactberoepen eruit ziet is hier te lezen.

‘Wij hopen op snellere versoepelingen als we ons met elkaar goed blijven houden aan de 1,5 meter- en andere spelregels,' aldus MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof. "Ondertussen werken we met het kabinet aan het tweede noodpakket, waarbij essentieel is dat dat ook voorziet in een tegemoetkoming in andere vaste lasten dan de loonkosten en dat rekening houdt met seizoensbedrijven. We moeten voorkomen dat bedrijven door die lasten alsnog omvallen met alle gevolgen voor de werkgelegenheid van dien.’

Steun noodzakelijk

De organisaties benadrukken ook de noodzaak om te blijven kijken naar extra maatregelen. Niet alleen voor bedrijven die nog geen perspectief op heropening hebben, zoals de reisbranche, maar ook voor seizoensbedrijven die het gros van hun jaarinkomen in rook op hebben zien gaan.

'Werkbare aanpassingen'

De benodigde maatregelen zijn 'werkbaar' volgens de werkgeversorganisaties. Dit betreft veelal het 1,5 meter afstand houden. In onder meer het openbaar vervoer worden niet-medische mondkapjes noodzakelijk. De werkgeversorganisaties geven aan daar een rol in te gaan spelen door te helpen met informatie over productie en verspreiding.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.