Nieuws Coronavirus

Rechtenstudenten bieden door corona getroffen ondernemers gratis juridisch advies

Student Anne Coppelmans is gestart met een platform waar rechtenstudenten gratis juridisch advies kunnen geven aan kleine ondernemers en werknemers die met de juridische en financiële gevolgen van het coronavirus kampen.

De Ondernemer 17 maart 2020

Juridisch advies student ondernemers corona

Steeds meer ondernemers zitten met juridische vragen naar aanleiding van de coronacrisis. Foto: Unsplash

Anne Coppelmans is derdejaars student Rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Maastricht en werkzaam binnen de juridische afdeling van een internationaal horecabedrijf. Daarnaast is ze Commissaris Externe Betrekkingen en vicevoorzitter van de juridische faculteitsvereniging Ouranos. Maar boven alles wil ze de kleine ondernemer en werknemer in nood te helpen.

''Op het platform geven rechtenstudenten aan kleine ondernemers en werknemers gratis, op maat gemaakt, juridisch advies''

Anne Coppelmans, Juridisch advies x Covid-19

Juridisch advies x Covid-19

Op het platform Juridisch advies x Covid-19 geven rechtenstudenten aan kleine ondernemers en werknemers gratis, op maat gemaakt, juridisch advies over de gevolgen van het Covid-19 virus, bekender onder de naam coronavirus.

Op dit platform kan de kleine ondernemer of werknemer terecht wanneer hij of zij op zoek is naar gratis juridisch advies over de gevolgen van het Covid-19-virus voor de onderneming of een baan. Rechtenstudenten worden gekoppeld aan ondernemers of werknemers met vragen om zo iedereen die advies nodig heeft een op maat gemaakt advies te kunnen geven.

Lees ook: Zo gaan ondernemers samen strijd tegen gevolgen coronacrisis aan

Rechtenstudenten melden zich aan

Het platform groeit, de rechtenstudenten die bereid zijn hun steentje bij te dragen melden zich volgens Coppelmans stuk voor stuk aan en het platform genereert langzaam naamsbekendheid via social media als Facebook en LinkedIn.

Lees ook: Bbz-uitkering: wat heeft de zzp-ondernemer eraan en is het genoeg?

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.