Nieuws Horeca

Reactie KHN op 'coronafeestje' in Den Haag: 'Dit is echt onacceptabel'

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft met afschuw naar de beelden van feestende mensen op het Plein in Den Haag gekeken, zegt de brancheorganisatie in een reactie. De KHN neemt afstand van het 'coronafeestje' dat op de laatste avond voor de horecasluiting plaatsvond en noemt het onacceptabel.

Van onze redactie 15 oktober 2020

MyChannels Video ID: 174273

,,De situatie in Den Haag doet afbreuk aan de zorgvuldig opgebouwde status van veilige horeca die duizenden horecaondernemers en hun medewerkers hebben opgebouwd in de laatste maanden,'' schrijft KHN.

,,Daarnaast doet het ook afbreuk aan de warme steun die gisterenavond in het Tweede Kamerdebat - slechts een paar meter verderop - werd uitgesproken voor de sector,'' vervolgt het bericht. ,,Dit is een exces en is niet dé horeca. De horeca huilt. Het is een harde klap voor alle horecaondernemers en hun medewerkers die de afgelopen maanden alles op alles hebben gezet om een veilige en gastvrije horecaomgeving voor hun gasten te creëren.''

Lees ook: OMT-advies strijdig met sluiting restaurants: KHN verbijsterd en wil nieuwe maatregelen

Ook reactie van eigenaar horecazaak in Den Haag

Op woensdagavond, de laatste avond voor het ingaan van de gedeeltelijke lockdown, gingen er beelden rond op social media van dansende mensen op een terras in Den Haag, die zich bepaald niet aan de anderhalve meternorm hielden (zie video boven). De eigenaar van het café in Den Haag, John Prins van Café Luden op het Plein, heeft inmiddels ook gereageerd en zegt zich te schamen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.