Nieuws Maatregelen

OMT: bij toename ziekenhuisopnames, versoepelingen opnieuw bekijken

Mocht het aantal ziekenhuisopnames de komende tijd toch weer fors toenemen, dan moet er ook een stokje worden gestoken voor de geplande versoepelingen van de coronaregels. Dat zegt het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de bestrijding van het coronavirus.

Van onze redactie 27 april 2021

Corona vondelpark

Drukte in het Vondelpark in Amsterdam. Foto: ANP.

De deskundigen adviseren 'steeds de mogelijkheid van een noodstop op de versoepelingen aan te houden' en raden het kabinet aan heel voorzichtig om te gaan met de volgende stap, na het openen van de terrassen op woensdag. Het gaat dan om het openen van locaties als dierentuinen en pretparken en het toestaan van binnensporten, zoals staat gepland voor 11 mei.

OMT ziet liefst afname van 15 procent voordat er versoepeld wordt

De versoepelingen mogen echt alleen doorgaan als het weekgemiddelde van het aantal nieuwe opnames in het ziekenhuis en op de intensive care zeker met 10 procent is gedaald, zo vinden zij. Het liefst ziet het OMT zelfs een afname van 15 procent voordat er versoepeld wordt. Het OMT adviseerde het kabinet eerder al "met klem" te wachten met het loslaten van de coronaregels.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws