Nieuws Retail

Dit zijn de openingstijden van supermarkten tijdens kerst 2021

Welke supermarkten zijn geopend op zaterdag 25 december en zondag 26 december tijdens eerste en tweede kerstdag? In dit overzicht van de openingstijden hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet, zodat je tijdens de lockdown niet voor een gesloten deur hoeft te staan.

DE ONDERNEMER WENST JE EEN FIJNE, GEZELLIGE KERST!

Van onze redactie 23 december 2021

Laatste update: 25 december 2021 08:15

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2020

Foto: Shutterstock.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Gratis aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Openingstijden Albert Heijn, XL en AH to go tijdens kerst

Grootgrutter Albert Heijn, ook wel de AH of Appie, kenmerkt zich dit jaar met kerst met uiteenlopende openingstijden voor haar filialen. Ook goed om te weten: de bezorgmomenten voor kerst zijn er vol.

Op eerste kerstdag (zaterdag) zijn veel filialen gesloten, of openen om 08.00 of 09.00 uur. Op tweede kerstdag (26 december) zijn de meeste AH's open, en dat vanaf 08.00 of 09.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden per winkel op ah.nl/winkels. Veel van de winkels zijn op 23 en 24 december overigens al om 07.00 uur open.

Openingstijden Jumbo tijdens kerst

Op eerste kerstdag zijn ongeveer de helft van de Jumbo winkels open, op tweede kerstdag zijn dat er beduidend meer vanaf 08.00, 08.30 of 09.00 uur. Let wel: er zijn filialen die op tweede kerstdag maar een dagdeel open zijn. Op jumbo.com staan alle actuele openingstijden van alle vestigingen vermeld.

Openingstijden Plus tijdens kerst

Plus is met 270 supermarkten een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. Lang niet alle filialen open op eerste kerstdag en/of tweede kerstdag hun deuren, en als ze dat al doen dan lopen de openingstijden uiteen. Via deze link tik je je postcode in en moet alles een stuk duidelijker worden.

Openingstijden Aldi tijdens kerst

De circa vijfhonderd winkels van Aldi in Nederland hanteren verschillende openingstijden. Het Duitse supermarktconcern verwijst iedereen naar haar website: Aldi. Zaterdag 25 december (eerste kerstdag) zijn de winkels gesloten, tweede kerstdag zijn de openingstijden veelal van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Openingstijden Dirk van den Broek tijdens kerst

De Dirk, ook wel bekend onder de naam van oprichter Dirk van den Broek, heeft 126 filialen in met name de randstad. Op eerste kerstdag zijn de meeste van de 126 filialen open van 09.00 tot 19.00 uur. Op tweede kerstdag zijn dat er meer, ook van 09.00 tot 19.00 uur. Actuele openingstijden per gemeente vind je op www.dirk.nl.

Openingstijden Dekamarkt tijdens kerst

De Dekamarkt heeft 79 vestigingen, allemaal in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Voor deze winkels geldt dat de meeste op beide kerstdagen om 10.00 uur open gaan. De sluitingsdagen verschillen. Kijk voor de actuele openingstijden op www.dekamarkt.nl.

Openingstijden Lidl tijdens kerst

Supermarktketen Lidl, onderdeel van de Duitse Schwarz-groep, hanteert in de aanloop naar de kerstdagen voor haar ruim 420 supers verschillende openingstijden. Nog even op het laatste moment kerstshoppen bij jouw favoriete Lidl filiaal? In de meeste gevallen kan dat tot 18.00 uur. De deuren gaan open om 08.00 uur.

Check voor de zekerheid na hoe het zit met de openingstijden op kerst bij jouw Lidl-filiaal: https://www.lidl.nl/service-contact/filiaalzoeker.

Openingstijden Spar en Spar City tijdens kerst

Spar heeft ongeveer 12.500 winkels in 44 landen. Nederland telt ruim 240 zelfstandige Spar-winkels, gerund door ondernemers. Zij mogen zelf hun openingstijden bepalen. Ook de Attent-formule is onderdeel van Spar. Via Spar.nl vind je de openingstijden van een winkel in jouw buurt.

Spar City is eerste kerstdag open van 12.00 tot 18.00 uur, een dag later van 07.00 tot 18.00 uur.

Openingstijden Nettorama tijdens kerst

Supermarktketen Nettorama heeft 32 winkels die verspreid zijn over de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Drenthe. Op zaterdag 25 december (eerste kerstdag) zijn alle filialen gesloten, op zaterdag 26 december (tweede kerstdag) opent Nettorama al haar winkels, maar heeft ieder filiaal andere openingstijden. Kijk op nettorama.nl/vestigingen en scroll naar de vestiging in jouw woonplaats.

Openingstijden Coop tijdens kerst

De meeste Coop-filialen, ruim driehonderd winkels in Nederland, zijn beide kerstdagen open van 10.00 tot 19.00 uur. Een aantal sluit om 17.00 uur de deuren. Het overzicht vind je via deze link: coop.nl/supermarkt.

WELKE ONDERNEMER MOET DE VERKIEZING VAN 2021 WINNEN? BRENG NU JE STEM UIT! Stembussen voor Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar zijn geopend!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws