Aangeboden door AGICAP

Branded Content Financiën

Met AGICAP heeft Sjoerd Verstegen van Hof van Vijfeijken weer grip op zijn financiën

Na corona moeten veel ondernemers steunmaatregelen terugbetalen. Hoe reserveer je daar voldoende geld voor? Cashflow management tool AGICAP brengt overzicht in je toekomstige geldstromen. Sjoerd Verstegen van Hof van Vijfeijken heeft er goede ervaringen mee.

Jette Pellemans 15 november 2021

Met AGICAP heeft ondernemer Sjoerd Verstegen van Hof van Vijfeijken weer grip op zijn financiën min

Sjoerd Verstegen van Hof van Vijfeijken: ,,Voorheen zat het financiële overzicht vooral in mijn hoofd en lag het bij de boekhouder. Nu staat het in één programma waar iedereen bij kan.” Foto: VanAssenDelft

De oude monumentale boerderij in Boxtel waar Sjoerd Verstegen zelf geboren en getogen is, bouwde hij in 2001 om tot sfeervolle vergaderplek voor het bedrijfsleven in het midden- en hoogsegment. De zaken liepen uitstekend, tot die ene woensdag in maart vorig jaar. ,,Nadat de ministers de lockdown aankondigde, werd in anderhalf uur tijd anderhalf jaar aan boekingen geannuleerd. Dat was wel even heftig.”

Het goede nieuws: toen afgelopen september de anderhalve meter regel weer werd opgeheven, zag Sjoerd de agenda van Hof van Vijfeijken in rap tempo vol lopen. Men wil gráág weer buiten de deur vergaderen of een meerdaagse training volgen. Maar wat blijft, is dat Sjoerd in de tussenliggende periode zijn reserves heeft opgemaakt en de noodmaatregelen van de overheid gedeeltelijk zal moeten terugbetalen. ,,Het gaat meerdere jaren duren voordat ik weer op mijn oude financiële niveau zit.”

''Ik heb nu meer grip op mijn financiën. Dat vind ik fijn en overzichtelijk''

Sjoerd Verstegen, Hof van Vijfeijken

Financieel toekomstscenario in één blik

Hoe hij dat weet? Doordat hij zijn financiële toekomstscenario tegenwoordig in één blik kan overzien in AGICAP: een cashflow management tool. ,,Ik heb niet per se verstand van software; als ik het binnen twee minuten niet begrijp, haak ik af. Maar bij AGICAP was het me meteen duidelijk en zag het er ook nog eens visueel mooi uit.”

AGICAP is de marktleider in Europa op het vlak van cashflow-management van mkb-bedrijven. En is sterk op het inspelen op de financiële situatie in de toekomst. Zo voerde Sjoerd in dat hij binnenkort een gedeelte van de rieten kap van de boerderij zal moeten vervangen. Het AGICAP-systeem rekende uit wanneer dat precies gaat lukken. Mochten de inkomsten door coronaregels tóch weer veranderen, dan is dat makkelijk aan te passen naar een nieuw scenario. ,,Zo krijg je grip op je financiën. Dat vind ik heel fijn en overzichtelijk.”

Diverse motivaties om samen te werken

Jan Speelman, countrymanager voor Nederland van AGICAP, hoort het verhaal van Sjoerd belangstellend aan. Hij ziet dat meer mkb-bedrijven bij hem aankloppen omdat ze overzicht zoeken in hun cashflow. ,,Maar het kan ook zo zijn dat een bedrijf moet rapporteren aan investeerders en dat met de overzichten van AGICAP makkelijk kan doen. De motivaties om met AGICAP te werken zijn zeer divers.”

Er bestaan al verschillende digitale boekhoudprogramma’s. Wat maakt AGICAP onderscheidend? ,,Ten eerste dat wij geen boekhoudprogramma zijn,” lacht Jan Speelman. ,,Boekhouding kijkt naar het verleden, wij kijken we naar de toekomst. Je voert als ondernemer je inkomsten en uitgaven in, eventueel gekoppeld aan facturatiesystemen en je bank. Vervolgens maakt AGICAP op basis daarvan prognoses waardoor een ondernemer kan besluiten: kunnen we die nieuwe vestiging openen ja of nee?”

''Boekhoud-programma’s kijken naar het verleden, AGICAP kijkt naar de toekomst''

Jan Speelman, Country Manager AGICAP

Mkb-bedrijven met 2 tot 20 miljoen omzet

De klanten van AGICAP zijn mkb-bedrijven met gemiddeld een omzet tussen de twee én tweeëntwintig miljoen – al zijn er ook grotere en kleinere organisaties bij. De jaarlijkse kosten voor de AGICAP-software zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het bedrijf. Jan Speelman of één van zijn collega’s bespreekt graag wat de mogelijkheden zijn.

Sjoerd Verstegen van Hof van Vijfeijken is erg te spreken over de tool. ,,Voorheen zat het financiële overzicht vooral in mijn hoofd en lag het bij de boekhouder. Nu staat het in één programma waar iedereen bij kan.” Doordat zijn collega’s nu ook overzicht hebben over de financiën, kan Sjoerd zijn energie aan andere dingen besteden. Aan het gastheerschap in zijn vergaderboerderij bijvoorbeeld. ,,Dat is toch waar ik het allerliefst mee bezig ben.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met AGICAP. Kijk voor meer informatie op https://agicap.com/nl/