Nieuws Financiën

Airopack groeit door miljoeneninvestering

Bertjan Kers 22 december 2015

Groeimiljoeneninvestering1065

De Airopack Technology Group kan de productiecapaciteit in Waalwijk flink gaan opschroeven. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo Global Management steekt 120 miljoen euro in het Waalwijkse bedrijf en wordt grootaandeelhouder. ATG heeft een beursnotering in Zwitserland.

Airopack heeft spuitbussen ontwikkeld die werken op basis van luchtdruk in plaats van drijfgas. Twee jaar terug verhuisde het bedrijf van directeur en grootaandeelhouder Quint Kelders van Vlijmen naar Haven 7 in Waalwijk, waar het ruimte had om te groeien. In datzelfde jaar sloot ATG een miljoenendeal met Procter & Gamble om scheergel van Gillette voortaan te verpakken in de luchtdrukspuitbussen van Airopack. Kelders zegt blij te zijn dat Apollo de verdere groei van zijn bedrijf mogelijk maakt.

Onderdeel van de deal is dat Airopack het Belgische bedrijf Resilux wil uitkopen uit hun joint venture Airolux. Resilux zit daar vooralsnog niet op te wachten en heeft aangegeven dat verkoop van haar participatie 'op dit ogenblik niet aan de orde is'.