Aangeboden door Auréus

Branded Content Financiën

Amfora Vermogensbeheer sluit zich aan bij Auréus

In september heeft de in Zuid-West Nederland bekende vermogensbeheerder Amfora Vermogensbeheer uit Goes zich aangesloten bij de Auréus Group. Behalve in Goes heeft Auréus ook nog andere vestigingen in Nederland en telt ongeveer zestig medewerkers.

Van onze redactie 22 december 2020

Aureus goes amfora

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Auréus. Voor meer informatie: aureus.eu

Positief zijn ze zeker over de samenwerking. ,,Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Auréus", zegt Johan Mesu, tegenwoordig Senior Investment Advisor & Manager bij Auréus in Goes. ,,Het is een perfecte match omdat Auréus dezelfde klantgerichte en persoonlijke benadering heeft als wij. Ons beleggingsbeleid en de focus op professionaliteit sluiten naadloos aan. Bovendien biedt Auréus de cliënten naast vermogensbeheer de mogelijkheid te beleggen in onroerend goed en private equity. Binnen vermogensbeheer kunnen we in de nieuwe omgeving meerdere beleggingsstijlen aanbieden. Wij behouden de portefeuille met actieve beleggingsfondsen en index-trackers." Dat is niet de enige reden, zo verwoordt Marco Borghart, Senior Investment Advisor. ,,Wij kunnen voortaan ook portefeuilles aanbieden op het gebied van Social Responsible Investments en individuele aandelen."

Investeringen

Er is nog een reden waarom er gekozen is om samen te gaan met Auréus. ,,Wij zien de grootbanken een verdere terugtrekkende beweging maken. Veel kantoren worden gesloten en zoveel mogelijk wordt online geregeld. Daardoor ontstaat er extra ruimte voor een professionele partij gevestigd in de regio." Er zijn meer voordelen voor cliënten. Door de grotere schaal ontstaat een betere onderhandelingspositie ten opzichte van depotbanken en beleggingsfondsen.

Een ander voordeel van deze schaalgrootte is dat private equity en vastgoedprojecten aangeboden kunnen worden. Borghart: ,,Onze slag- en draagkracht is duidelijk toegenomen, waardoor we gemakkelijker kunnen investeren in software en verdere professionalisering. Om effectief te beleggen heb je data nodig en goede software. Door de communicatie en techniek te innoveren, zorgen we ervoor dat we nog betere service kunnen bieden, maar ook dat we eenvoudiger voldoen aan wet- en regelgeving in het kader van de zorgplicht als vermogensbeheerder. Wij zijn beter in staat om processen nog effectiever en efficiënter te organiseren zodat er tijd vrijkomt voor onze cliënten en voor ons werk als vermogensbeheerder."

Versterken en uitbouwen

Mesu besluit: ,,Het was altijd onze ambitie om een belangrijke onafhankelijke vermogensbeheerder te zijn in de regio Zuid-West Nederland. Deze positie willen we als Auréus verder versterken en uitbouwen. Maar het kantoor en ons team blijven in Goes. Ook de persoonlijke aanpak blijft onveranderd."

Auréus

Ook weten wat Auréus voor jou kan betekenen? Kijk dan hier.