Nieuws Financiën

Auto Bleeker Hengelo naar Van Mossel Groep

Directeur/eigenaar Ben Schwering van Auto Bleeker Hengelo verkoopt zijn bedrijf aan de Van Mossel Groep, één van de grote Kia-dealers in den lande.

Van onze redactie 28 december 2015

Auto stock Pixabay

De nieuwe eigenaar gaat het bedrijfscomplex aan de Höltersweg ingrijpend verbouwen en daar het Kia-merk concentreren. Bleeker is ook Opeldealer. Schwering: „Ik hoop dat deze activiteit onder een Twents bedrijf gaat vallen.” Voor de negentien medewerkers wordt ‘een voor 100 procent passende oplossing’ gevonden.

PensioenSchwering verkoopt Bleeker Hengelo omdat hij volgend jaar 65 wordt en geen geschikte opvolging heeft voor de hele groep. Vooralsnog blijft hij als algemeen directeur nog betrokken bij de andere Bleeker-bedrijven: Bleeker Oldenzaal, Bleeker Enschede, Autowas, Schadeherstel, Lease en Inqar Verhuur.

Schwering kwam in 1982 naar Auto Bleeker in Hengelo als verkoopleider. Zes jaar later nam hij het bedrijf over en bouwde het uit tot de huidige Bleeker Groep.

De omzetverhouding tussen de merken Kia en Opel is in Hengelo fifty-fifty, aldus Schwering. Hij verhuurde een deel van het complex in november aan KPN voor een XL-winkel.

Foto: Pixabay