Nieuws Bedrijfsoverdracht

Uitbreiding in Duitsland: New York Pizza neemt pizzaketen Stückwerk over

New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, kondigt vandaag aan de Duitse pizzaketen Stückwerk over te nemen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizza-bezorgmarkt.

Van onze redactie 1 september 2021

New York Pizza Leuven

De groeiambities van New York Pizza om buiten Nederland de populaire pizza’s te gaan verkopen is met de deze acquisitie in Duitsland voor een deel gerealiseerd. Het pizzamerk ging afgelopen december al de landsgrenzen over met de opening van een tweede vestiging in Keulen en kondigt hiermee de volgende stap aan.

New York Pizza is onlangs overgenomen door het Noorse Orkla. New York Pizza heeft door deze overname haar positie in de markt versterkt en realiseert een grotere slagkracht voor verdere nationale en internationale groei van de organisatie, meldt het bedrijf in een persbericht. 'Met de deze acquisitie in Duitsland van de franchise Stückwerk met 32 vestigingen zal deze groei versneld worden ingezet. Stückwerk is voor New York Pizza de eerste grote overname in Duitsland, de Nederlandse keten kijkt naar meer kansen om te kunnen groeien in de Duitse markt'.

Beluister hier de podcast - Philippe Vorst (ceo New York Pizza): 'Uitbreiden in België en Duitsland'

Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11,5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 233 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers. In België zullen aan het einde van het jaar 6 vestigingen geopend zijn.

'Binnen afzienbare tijd in Duitsland een van de grote spelers worden'

Founder en oprichter New York Pizza Philippe Vorst (foto): ,,De eerste acquisitie in Duitsland is nu een feit en dat onderstreept ons streven om daar binnen afzienbare tijd een van de grote spelers te worden. Stückwerk is een premium bezorgservice in Duitsland, en zij hebben net als New York Pizza dezelfde focus op de beleving van vers, smaak en hoogwaardige ingrediënten. Samen zijn we met onze bundeling van kennis van beide markten nog krachtiger en kunnen wij onze groei verder versnellen. Stückwerk is een bekende partner van ons, we hebben jarenlang deeg geproduceerd en geleverd aan hen met onze dochteronderneming Euro Pizza Products".

,,Om de uitbreiding in goede banen te leiden en met een onontbeerlijke kennis van de markt is Karsten Freigang door New York Pizza aangetrokken. Hij zal vanuit het lokale kantoor als managing director van New York Pizza Duitsland betrokken zijn".

Philippe Vorst begon in 1993 met zijn broer Max en vriend Richard Abram de eerste vestiging van New York Pizza. Het was een uit de hand gelopen universitaire afstudeerscriptie over het opzetten van een pizzaketen. Met vallen en opstaan bouwden de drie New York Pizza uit tot een succesvolle franchiseformule.

Vorst vindt dat groei tot het DNA van zijn bedrijf behoort. Dat kan alleen met goede teams met een diverse samenstelling, vertelde hij eerder in onze podcast. Het is een les geweest van deze corona-periode: om te groeien moet je investeren in mensen. ,,En wat heb ikzelf geleerd van deze periode? Ik beweeg mij meer naar de achtergrond. Ik wil het management ruimte geven om de tent te runnen. Het mag geen one man show worden.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws