Nieuws Financiën

Belastingvoordeel voor ondernemers

Marloes van Driel 26 november 2015

Belastingvoordeelvoorondernemerslaptopwerkzzp

Ik wil een nieuwe laptop van 650 euro aanschaffen. Is het fiscaal aantrekkelijk om dat nog dit jaar te doen?, vraagt David de Wit uit Utrecht zich af. Financieel adviseur Marloes van Dries geeft antwoord in de rubriek De Blauwe Envelop.

Als ondernemer heb je recht op een aantal belastingvoordelen, zoals de investeringsaftrek. Omdat deze aftrekpost met drempels werkt, is het belangrijk te bekijken of een investering, zoals de aanschaf van een laptop, dit jaar nog fiscaal vriendelijk gedaan kan worden of dat deze beter naar volgend jaar uitgesteld kan worden.

InvesteringsaftrekOm te bepalen wat het meest gunstig is voor jou en je onderneming is het belangrijk een duidelijk inzicht te hebben in je administratie en financiële situatie. Als je bijvoorbeeld dit jaar een hoog resultaat hebt behaald, is het voordeliger de investering dit jaar nog te doen. Je kunt dan namelijk optimaal gebruikmaken van de investeringsaftrek. Minder winstHeb je dit jaar minder winst behaald of heb je in totaal niet meer dan 2300 euro geïnvesteerd, dan kun je de investering beter uitstellen tot volgend jaar. Het is nu het juiste moment om over investeringen na te denken. Zorg daarom dat je weet hoe je er financieel voorstaat en maak op basis daarvan de juiste keuze.Marloes van Driel is financieel adviseur bij online boekhouder Thinq.