Nieuws Financiën

Bezoekers binnenstad Almelo betalen parkeergeld op kerstkoopzondagen

Bezoekers van de binnenstad moeten op koopzondagen in december betalen voor parkeren. Dat heeft de gemeente besloten. Ondernemers zijn des duivels.

Van onze redactie 27 november 2015

Parkeren Almelo Carlo ter Ellen

„Dit besluit lijkt helemaal nergens op”, vindt voorzitter Gerrit van Woudenbergh van Centrum Almelo Aktief (CAA). „In september of oktober hebben we altijd overleg met de gemeente over vrij parkeren op de koopzondagen in december. Voor dit jaar gaat het om 13, 20 en 27 december. In vorige periodes was parkeren gratis en ook ambtenaren gingen er vanuit dat het dit jaar zo zou zijn. Maar wethouder Irene ten Seldam heeft besloten dat het anders moet. Vast uit rancune dat het nieuwe parkeerbeleid van tafel is geveegd.”

MaatregelMaar dat ligt toch wat anders, zegt Ten Seldam. „In het nieuwe parkeerbeleid stond dat parkeren op elke koopzondag gratis zou zijn. Maar met het on hold zetten van het beleid is ook deze maatregel van tafel”, legt ze uit. „We hebben wel overwogen voor deze drie koopzondagen een uitzondering te maken. Maar dat ligt niet in de lijn met het besluit van de gemeenteraad.” Bovendien kost gratis parkeren de gemeente geld.

ParkeerkaartenDe ondernemersvereniging CAA heeft onlangs bij de gemeente vijfduizend parkeerkaarten gekocht met 25 procent korting. Ondernemers kunnen die kaarten weer van CAA kopen en ze uitdelen aan klanten. „En nu horen we dat vanwege de aankoop van die kaarten en de korting het parkeren op zondag niet gratis kan”, foetert Van Woudenbergh.

Volgens Ten Seldam heeft de aankoop van die kaarten echter geen rol gespeeld in het besluit te laten betalen voor parkeren op de koopzondagen in december.

Foto: Carlo ter Ellen