Nieuws Financiën

Buurtsuper Nij Beets heropend

Van onze redactie 25 november 2015

Buurtsuper Nij Beets heropend open burgemeester

Na een jaar geen buurtsuper wordt woensdagmiddag om 17.00 uur de nieuwe buurtsuper in Nij Beets officieel geopend door de burgemeester. Het hele dorp is uitgenodigd voor de receptie, meldt Friesch dagblad woensdag.

Spar zag geen hel meer in een winkel in Nij Beets en trok daarom in september 2014 de stekker uit de supermarktwinkel. Dat zinde de plaatselijke aannemer Ruurd Koopmans niet.

Koopmans kocht het pand aan en kwam in contact met Sjoerd Fennema, nu eigenaar van de nieuwe plaatstelijke supermarkt. Fennema had onder andere in Nij Beets een rijdende winkel en was op zoek naar een 'vaste' super. Fennema's ondernemingsplan werd echter afgekeurd door de bank.

Dorpeling Alexander Hanewinkel wist er wat op: crowdfunding. Afgelopen september werd het plan op het dorpsfeest gepresenteerd, waar het plan in goede aarde is gevallen en de crowdfundingsactie op touw gezet. Twee weken geleden was het startkapitaal van 50.000 euro gehaald en daarom kan de buurtsuper zijn deuren woensdagmiddag weer openen.