Nieuws Crowdfunding

Zo kan het ook: buurtcafé haalt binnen tien dagen 75.000 euro op voor verbouwing

Het is het Amsterdamse café Smit & Voogt gelukt om in slechts tien dagen het minimale doelbedrag van 75.000 euro voor hun crowdfundingcampagne op te halen. Het lukte met hulp van vrienden, familie én stamgasten, want het café heeft al jarenlang een grote groep vaste klanten. Het geld wordt gebruikt voor het herstel van het monumentale pand in de hoofdstad.

Van onze redactie 30 oktober 2020

Bas Wijn kroeg

Bas Wijn, eigenaar van café Smit & Voogt in Amsterdam.

Bas Wijn runt al 13 jaar het café aan de Plantage Parklaan. De eigenaren van het monumentale pand uit 1885 herstellen aankomend najaar de fundering van het pand. Wijn gebruikt dit moment om ook het café te verbouwen en de bedrijfsvoering zoveel mogelijk te verduurzamen. Het bedrag dat gereserveerd was voor de verbouwing is door de gedwongen sluiting van afgelopen maanden, in verband met het coronavirus, flink geslonken.

''Dit bewogen jaar heeft me doen beseffen dat ik niet alleen sta. Ik heb heel veel support gekregen van klanten, vrienden en familie''

Bas Wijn, eigenaar café Smit & Voogt

Niet alleen in bewogen jaar

Het buurtcafé heeft al jarenlang een grote groep vaste gasten, daarom besloot Wijn een crowdfundingcampagne te starten op CrowdAboutNow. Zo geeft hij iedereen de mogelijkheid mee te investeren: ,,Dit bewogen jaar heeft me doen beseffen dat ik niet alleen sta. Ik heb heel veel support gekregen van klanten, vrienden en familie. En veel mensen bieden aan dat ze me ook financieel willen helpen. Met de crowdfunding kan iedereen die mee wil helpen bijdragen en dat benadrukt ook het gevoel van saamhorigheid en de verbinding die we met Café Smit & Voogt hebben met de buurt'', aldus Wijn.

Lees ook: Niels Meijssen haalt benodigde 1 miljoen euro op met crowdfunding BeterBoeken.nl

Vereeuwiging van investeerder in café

Om de verbouwing te realiseren was minimaal 75.000 euro nodig, maar de crowdfunding loopt nog tot 150.000 euro door. Onder andere een extra verdiepte kelder voor toiletten en opslag, een nieuwe keuken en niet onbelangrijk een goede stevige bar om aan te hangen zijn onderdeel van de verbouwingsplannen. Geïnteresseerden kunnen de ondernemer een bedrag lenen of een aankoop doen in de campagne. Onder andere met je naam vereeuwigd worden in het café staat daar tegenover. Al 68 investeerders doen mee.

Lees ook: Deze ondernemer neemt juist nu café over: ‘Het kan alleen maar beter gaan’

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.