Nieuws Cryptocurrency

Bitvavo roept De Nederlandsche Bank op om strenger toezicht te houden op cryptomarkt

Het grootste Nederlandse handelsplatform voor cryptovaluta Bitvavo roept De Nederlandsche Bank (DNB) op om strenger toezicht te houden op cryptobedrijven die actief zijn in Nederland. Volgens het handelsplatform doet DNB op dit moment te weinig om de Nederlandse consument te beschermen. Bitvavo is zelf als Nederlands handelsplatform geregistreerd bij De Nederlandse Bank.


Van onze redactie 21 mei 2022

Crypto 2021 devin schoor

Uit een document van de Centrale Bank blijkt dat De Nederlandse Bank voor het eerst ingegrepen heeft bij illegaal opererende cryptobedrijven. Nederlandse cryptobedrijven zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank, waardoor zij toezicht kan houden op de aanbieders en handelsplatformen van cryptovaluta. Buitenlandse partijen hoeven zich tot dusver in Nederland niet bij DNB te registreren. Daardoor is het lastig om toezicht te houden op deze buitenlandse partijen die zich wel richten op de Nederlandse consument.

Lees ook: Cryptohandelaren proberen 40-plussers voor zich te winnen

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo zegt: ,,Het is goed om te horen dat De Nederlandsche Bank ingegrepen heeft bij buitenlandse cryptobedrijven die zich richten op Nederlandse consumenten zonder dat zij voldoen aan de vereisten van DNB. Als Bitvavo zijn wij groot voorstander van het nog verder reguleren van de cryptomarkt. In onze ogen zorgt dit voor meer bescherming van de consument en eerlijke concurrentie. Wij moedigen DNB dan ook aan om nog meer toezicht te houden op de partijen die actief zijn op de Nederlandse markt en in te grijpen wanneer nodig. Dit geldt voor Nederlandse partijen, maar zeker ook voor partijen uit het buitenland die actief zijn in Nederland. Wij gaan graag in gesprek om samen te werken aan het maken van passende afspraken om de cryptomarkt in Nederland veilig en eerlijk te houden."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws