Nieuws Financiën

Directeur Roelofs Daktechnieken zamelt geld in voor bestolen pastoor

Ronny Roelofs zamelt geld in voor de bestolen pastoor Jan Verweij uit Raalte, die op kerstavond door inbrekers werd bestolen terwijl hij in de kerk aan het werk was.

Van onze redactie 29 december 2015

Spaarpotthinkstock

Op Facebook kondigt de directeur van Roelofs Daktechnieken Raalte zijn spontane actie aan. Tot nieuwjaar kunnen mensen geld overmaken op Rabobank NL49RABO0142926345.

400 euro en een paspoort De inbrekers namen vierhonderd euro en een paspoort mee uit het huis van de pastoor. Roelofs: "Ik gun niemand een inbraak. Maar dit is bijzonder: terwijl Verweij zich inzet voor de gemeenschap, wordt bij hem ingebroken."

Fles bierGisterochtend was Roelofs al bij Verweij langs geweest. "Ik heb hem een fles bier uit Raalte gegeven om hem een hart onder de riem te steken."

BetrouwbaarRoelofs zegt dat hij geprobeerd heeft een apart bankrekeningnummer te openen. Om verschillende redenen leverde dat problemen op. Vandaar dat het geld voor Verweij op de bankrekening van Roelofs kan worden gestort. "Mijn actie is betrouwbaar. Veel mensen kennen me en hebben ook al gereageerd op Facebook. Ik zal zelf het ingezamelde geld naar de pastoor brengen."

Foto: Thinkstock