Nieuws Financiën

Doek valt voor kartbaan Go Planet Enschede

In afwachting van het faillissement heeft het overdekte kartcentrum Go Planet Speedworld in Enschede zijn deuren gesloten. „Het was niet rendabel. De huur was niet op te brengen. Om de schulden niet nog verder op te laten lopen, hebben we besloten nu al te stoppen”, zegt Mathilde Kootstra, die samen met haar man Erik het kartcentrum tweeënhalf jaar runde.

Van onze redactie 2 december 2015

Kart 1 1

Twee schuldeisers hebben volgens haar het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Assen. Het echtpaar uit Emmen verwacht dat het over twee weken wordt uitgesproken. Door het aanstaande bankroet komen vier vaste medewerkers op straat te staan. Go Planet Speedworld en het bijbehorende restaurant maakten daarnaast gebruik van veertien oproepkrachten.

Voor Go Planet Vastgoed, de eigenaar van de meeste gebouwen op de amusementsboulevard in Enschede, is de sluiting van de kartbaan een nieuwe tegenvaller. In juli werd het overdekte speelparadijs Monkey Town al opgedoekt.

Het echtpaar Kootstra oorspronkelijk afkomstig uit de transportwereld, runde eerder overdekte kartbanen in Emmen en Stadskanaal. Van de hal in Emmen stortte echter het dak in en de hal in Stadskanaal werd door brand verwoest. René en Mathilde Kootstra werden vervolgens door Go Planet Vastgoed benaderd de indoorbaan in Enschede te exploiteren. Dat kartcentrum stond toen na wisselende huurders al een jaar leeg. De resultaten vielen vanaf het begin tegen, aldus het echtpaar Kootstra, dat het tij nog probeerde te keren door een restaurant op de bovenverdieping van de kartbaan te openen. „Ook dat mocht niet helpen. Ondanks alle inzet en energie die wij hebben gegeven in Enschede, zijn we niet in staat gebleken het kartcentrum zoveel leven in te blazen dat er voldoende basis is ontstaan voor een gezonde onderneming. Er is wel degelijk groei gerealiseerd over de afgelopen jaren in bezoekersaantallen als in omzet, maar niet voldoende om een gezond rendement te creëren.”