Nieuws Financiën

Een nieuw kapsel in ruil voor eten in Hengelo

Bij Salon Edmond in Hengelo was het betaalmiddel afgelopen maandag niet de gebruikelijke briefjes en munten. In plaats daarvan nam de Hengelose kapsalon voedingsmiddelen aan. Eigenaar Edmond Emmanuel leverde zo een bijdrage aan ‘Samen voor de Voedselbank’, de actie van RTV Oost.

Van onze redactie 8 december 2015

Edmond Emmanuel Lars Smook

In de kapperszaak aan de Krabbenbosweg konden klanten van een uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds houdbare producten inleveren. Hij had er speciaal een prijslijst voor opgesteld, met daarop achter elke behandeling het aantal producten dat betaald moest worden. Een knipbeurt kostte bijvoorbeeld een zak aardappelen, een pak hagelslag, een pak koffie en een blikje vlees. Voor een verfbeurt werd het dubbele gevraagd.

Rij voedselbank„We geven volop geld aan mensen in andere landen. Natuurlijk een goede zaak, maar ook hier in Nederland leven er mensen in armoede. Die moeten we niet vergeten”, vindt Edmond Emmanuel. „Ik vergeet nooit meer die ene ochtend waarop ik mijn kinderen naar school bracht en onderweg een enorme rij mensen zag staan. Wat doen al die mensen hier? Ik was verbaasd. Toen ik erachter kwam dat ze in de rij stonden voor de voedselbank, voor eten, kreeg ik een heel apart gevoel. Ik moest iets doen.”

ActieEmmanuel hoorde over ‘Samen voor de Voedselbank’ en benaderde RTV Oost met het idee voor een inzamelingsactie. Emmanuel: „Ze waren erg enthousiast. We hebben deze actie vervolgens samen vormgegeven. Het is in mijn ogen een heel menselijk doel. En ook klanten die zelf afhankelijk zijn van de voedselbank komen vandaag hier om hun haar te laten knippen en producten te doneren. Een knipbeurt is nu tenminste een keer betaalbaar voor hen.” Aan het einde van de middag was de van oorsprong Libanese kapper al dik tevreden met de opbrengst. Achterin de winkel vormde zich een enorme hoop met blikken, doosjes en potjes. „Maar ook het geld dat vandaag binnen is gekomen, gaat naar de voedselbank.”

Foto: Edmond Emmanuel (Lars Smook)