Nieuws Financiën

Feestje voor omstreden wethouder

Ivar Penris 22 december 2015

Geldpapier1065

Hoewel hij aftrad vanwege mogelijke belangenverstrengeling, krijgt voormalig wethouder Jaap Verkroost van Stichtse Vecht gewoon een afscheidsfeestje. Verkroost had een lening afgesloten bij een plaatselijke ondernemer en verzuimd dit aan het college van b en w te melden.

De gemeente heeft tijd, geld en ruimte beschikbaar gesteld om de CDA'er op 7 januari met mooie en grappige anekdotes en herinneringen uit te zwaaien.

Binnen de gemeente is nooit twijfel of discussie geweest of een afscheidsreceptie wel op zijn plaats was. "Hij was ruim 19 jaar bestuurder van Stichtse Vecht en voorheen Maarssen. In al die jaren heeft hij zich sterk gemaakt voor de gemeente en de inwoners. Wij willen iedereen de gelegenheid geven om persoonlijk afscheid van hem te nemen,'' zegt de gemeente in een verklaring.

Verkroost trad vorige maand af, toen er te weinig vertrouwen meer in hem bestond vanwege vermeende belangenverstrengeling. Hij had een lening afgesloten bij een plaatselijke ondernemer en verzuimd dit aan het college van b en w te melden. Na zijn vertrek stapte het CDA uit het college. GroenLinks heeft die plek ingenomen.