Nieuws Financiën

Fors meer gokcafés dicht in Amsterdam

Van onze redactie 21 januari 2016

Forsmeergokcafesdicht1065

Veertien cafés en panden in Amsterdam waar illegale gokactiviteiten plaatsvonden zijn sinds 1 januari 2015 dicht. In heel 2014 sloot de gemeente slechts één zo'n zaak. In de gesloten panden werden ook vaak wapens en drugs gevonden. Voor een deel gaat het om Turkse koffiehuizen.

De gemeente wil niet direct concluderen dat de illegale gokactiviteiten flink zijn toegenomen in de hoofdstad. "Er wordt meer gecontroleerd," zegt een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan. "In verband met de liquidatiegolf houdt de politie plekken in de gaten waar veel criminelen samenkomen en dan constateren ze ook dat er illegaal wordt gegokt." De afgelopen week werden kort na elkaar twee goktenten dichtgetimmerd: maandag moest een pand van de Stichting Ontmoeting Centrum Istanbul in Amsterdam Nieuw-West dicht wegens illegale gokactiviteiten en vrijdag sloot de gemeente Café Göreme in Amsterdam-Oost.

Het afgelopen jaar waren er bijna honderd sluitingen waar een politierapportage aan vooraf ging. Dit heeft de gemeente Amsterdam laten weten na berichtgeving van de Telegraaf.