Nieuws Financiën

Geen animo voor bedrijventerrein

Van onze redactie 9 december 2015

Goedkoopste kavels noord nederland

Arnhem overweegt de handdoek in de ring te gooien en af te zien van het plan uit 2007 om op de Koningspleij Noord een bedrijvenpark voor energie- en milieutechnologie te maken. Ondanks allerlei inspanningen is er nog geen meter grond verkocht op het industrieterrein Koningspleijn, meldt De Gelderlander woensdag.

De vraag is of het perceel tussen de Pleijroute en Industriepark Kleefse Waard aan de Nieuwe Haven in het kasboek van de gemeente wordt afgewaardeerd van bedrijventerrein tot boerenland. Wordt die vraag met ‘ja’ beantwoord, dan zou dat de stad circa 10 miljoen euro gaan kosten.

VerliesDat verlies op de grond komt bovenop de kostenposten van 7,1 en 5,5 miljoen euro die de stad de afgelopen jaren al moest slikken op het plan. De enige onderneming die in beeld was voor het terrein, was de Wageningse asfaltcentrale van Bruil, maar vestiging liep stuk op protesten.

WerkBedrijventerrein Koningspleijn had de stad juist geld moeten opleveren. In 2007 was de prognose dat een of twee jaar later zou worden begonnen met de ontwikkeling van het hoogwaardige bedrijventerrein, dat aan zo’n 1.700 mensen werk moest bieden. Nu wordt er op Koningspleij Noord hennep geteeld.