Nieuws Financiën

'Geld speelt geen rol'

John de Graaff | Foto: Martijn van Dam 17 december 2015

Rijkenderaardedubai1065

De eerste klus was het opleuken van een Toyota Corolla met eenvoudige speakers. Een kleine tien jaar later bouwt Brian Meghoe vooral mega-geluidsinstallaties in supercars en luxe schepen. Brian's Custom Audio zit nog altijd op een industrieterrein in Zoetermeer, maar de oprichter en eigenaar werkt geregeld vanuit een eigen werkplaats in Dubai.

De Zoetermeerder kreeg de Golfstaat in 2013 in het vizier. Via LinkedIn ontdekte hij een Nederlander, die banden had met de Ferrari Club in Dubai. "Ik wilde me meer gaan richten op sportwagens en daar rijden er nogal wat.'' Meghoe stuurde de man een mail en was het eigenlijk alweer vergeten op het moment dat er antwoord kwam.

Magisch moment"Het bericht kwam van de neef van de clubpresident. Die wilde dat wij met een auto naar hem toe kwamen om te laten zien hoe het eruit zou zien en - vooral ook - zou klinken. Omdat wij zelf geen Ferrari's hebben staan, besloot hij er één naar Nederland te sturen."

Ferrari op SchipholLang dacht hij aan een flauwe grap, maar op Schiphol stond toch echt een Ferrari uit Dubai klaar voor een behandeling in Zoetermeer. "En daar mag je dan nog eens alles inzetten wat je maar wilt. Geld speelt geen rol, zolang het maar het beste van het beste is. Dat hebben wij gedaan en uiteindelijk zijn wij de auto zelf gaan afleveren.''

Brian Meghoe spreekt van een 'magisch moment'. "Ik was nog nooit in Dubai geweest en dan sta je op zo'n beroemd palmeiland voor een kapitaal huis, waarvan de eigenaar dolblij is om wat je met zijn auto hebt gedaan. Daarna is het balletje gaan rollen.''

Kansen in QatarDe successen regen zich al snel aaneen. Eerst kwamen de bolides nog naar Nederland, daarna ging Brian zelf naar Dubai. ,,Standaard geluidsapparatuur in sportscars is vaak onder de maat, mijn apparatuur kun je minutieus afstellen, precies zoals de klant dat wil.''

De rijken der aarde staan inmiddels voor hem in de rij. Vorige maand mocht hij nog aan de slag met een Ferrari FF en Ferrari 458, deze maand wachten in Dubai nóg een FF en een Lamborghini Aventador. ,,Over prijzen praat ik niet, maar in sommige gevallen kun je er een mooie middenklassenauto voor kopen."

Als het aan hem ligt, blijft het niet bij Dubai. Op het gebied van auto's ziet hij kansen in Libanon, Qatar en Iran ('als de ellende er voorbij is'), terwijl ook zijn meest recente klus op een luxe jacht in Turkije naar meer smaakt.

Brian's Customs Audio bouwt systemen op maat in sportauto's en jachten. Wat dat kost? Soms de prijs van een mooie middenklasser.