Nieuws Financiën

Grolsch verkocht aan Japans Asahi

Kon. Grolsch komt in handen van het Japanse Asahi. Het moederbedrijf van Grolsch, Inbev, heeft het bod dat de Japanners hebben uitgebracht op Grolsch, Peroni en Meantime geaccepteerd.

Van onze redactie 19 april 2016

Grolsch op vrachtwagen ANP

Inbev hoopt op die manier van de Europese mededingingsautoriteit toestemming te krijgen voor de fusie met SAB Miller, de tweede brouwer ter wereld.Grolsch, Peroni en Meantime zijn nu eigendom van SABMiller, dat op zijn beurt wordt overgenomen door AB InBev. In het kader van die reuzenfusie moeten diverse merken worden afgestoten, waaronder Grolsch.

OvernameAsahi biedt in totaal 2,6 miljard euro voor de biermerken. De overname blijft afhankelijk van de succesvolle afronding van de fusie tussen AB InBev en SABMiller. Die wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

AB InBev gaf aan dat alle betrokken medewerkers van de bierbedrijven zijn geïnformeerd en dat hun vertegenwoordigers om advies is gevraagd. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie, zou voor Asahi de grootste ooit zijn.Asahi koopt de drie Europese brouwerijen om te kunnen groeien. Dat lukt in eigen land niet vanwege de vergrijzing.

Foto: Emiel Muijderman