Nieuws Financiën

H&M naar V&D-pand aan Brink Deventer

De Deventer V&D is met de komst van de Zweedse modereus een van eerste panden met een nieuwe bestemming.

HARRY HEKKERT 23 februari 2016

Ofdezonschijntofniethenmgroeit1065

Modeketen Hennes & Mauritz maakt zich op voor een verhuizing naar het pand van V&D. Dat blijkt uit recente gegevens voor de verbouwing van het pand, die in bezit zijn van de Stentor.

H&M is al langer op zoek naar een ruimer pand in Deventer. De winkel verkoopt nu al jaren kleding in een winkel midden in de Korte Bisschopstraat. H&M wil de aanstaande verhuizing nog niet bevestigen. ,,Wij hebben als beleid dat we een opening, verhuizing, verbouwing of uitbreiding van een vestiging pas communiceren als alle contracten getekend zijn en de geplande heropeningsdatum bekend is'', geeft Annet Feenstra van de van oorsprong Zweedse modeketen aan.

EerderElizen Vastgoed is eigenaar van het V&D-pand aan de Brink. Eigenaar Maré Elizen wil de komst van de modeketen bevestigen, noch ontkennen. De naam van H&M viel wel eerder als één van de buitenlandse modeketens waarmee de pandeigenaar een deel van het immense V&D-pand wil vullen.

Elizen gaf nog voor er sprake was van het faillissement van V&D aan dat het bezig is om het pand op te delen. De eigenaar van de warenhuisketen eiste in 2015 een forse huurverlaging van alle pandeigenaren. Elizen kwam toen overeen dat in Deventer ook het aantal te huren vierkante meters fors werd verlaagd.

OpgedeeldVan het oorspronkelijke warenhuis aan de Brink is eerder al een kleiner deel in gebruik genomen door Kruidvat. De honderden vierkante meters die tot vorige week nog bij de V&D-winkel hoorden worden vervolgens opgedeeld in twee delen met verschillende ingangen aan de Brink. Het rechterdeel is bestemd voor H&M. Op de begane grond is 920 vierkante meter winkelruimte voorzien en op de eerste etage 910 vierkante meter. Met een nieuwe roltrap aan de rechterzijde van het pand worden beide etages verbonden.

Voor de verbouwing van het V&D-pand moet nog wel vergunning verleend worden door de gemeente Deventer. De panden zijn een Rijksmonument. Als het vergunningentraject vlot wordt doorlopen is het mogelijk dat later dit jaar de verbouwing gestart kan worden.