Nieuws Financiën

Haerzathe financiert ontwikkeling starterswoningen

Haerzathe Investments in Oldenzaal financiert de ontwikkeling van 217 betaalbare en zelfstandige starterswoningen in Amsterdam Zuidoost. Samen met uitzendbureau YoungCapital wil het investeringsbedrijf met appartementencomplex Sayhaey De Klieverink starters op de Amsterdamse arbeidsmarkt snel aan betaalbare woonruimte helpen. Daar is op dit moment een groot tekort aan.

Van onze redactie 25 november 2015

Anp amsterdam

YoungCapital merkt dagelijks dat geschikte kandidaten ondanks hun enthousiasme alsnog moeten afhaken, omdat zij de woonlasten in Amsterdam niet kunnen betalen. ‘‘Wij hebben juist nu veel boeiende traineeships en banen voor starters in de IT en Finance. Als we dan schaars talent hebben gevonden dat tweehonderd kilometer van Amsterdam woont, houdt het op als zij geen betaalbare woonruimte kunnen vinden”, aldus CEO Ineke Kooistra van YoungCapital.

Naar verwachting ontvangen de eerste nieuwe bewoners begin januari de sleutels van hun studio aan de Karspeldreef. Starters die via YoungCapital aan het werk zijn krijgen voorrang. De oppervlaktes van de woningen liggen tussen de 21 en 30 vierkante meter. De huurprijzen beginnen bij 403 euro per maand.

Foto: ANP