Nieuws Financiën

Hengelose kapper haalt ruim 7000 euro op voor Movember

Kapper Robin Liefers van kapsalon Robin Hairdesign in Hengelo heeft tot nu toe al ruim 7.000 euro opgehaald met zijn actie voor Movember. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker.

Van onze redactie 1 december 2015

Robinlieferstomatudor

Zondagmiddag hield Liefers een feestje in café The Three Musketeers om geld in te zamelen voor Movember. Rond de zeventig bezoekers kwamen naar het café.BewustzijnVeel mannen laten de laatste jaren hun snor staan in de maand november om het bewustzijn rondom kanker te vergroten. Je snor laten groeien voor het goede doel dus, knikt Liefers. „En zondagmiddag was er een barbier aanwezig om die snor er netjes af te halen. Ik denk dat we al met al zo’n dertig mannen geschoren hebben. Niet alleen snorren, er is ook een baard afgehaald voor maar liefst 300 euro.”ActiesDe kapper is er druk mee in de weer, hij organiseert verschillende acties om zo veel mogelijk geld op te halen voor de Movember Foundation. Zo heeft Liefers onder andere het sms-nummer 3434 ter beschikking gekregen waar mensen het woord SNOR naar toe kunnen sturen. Er wordt dan meteen 1,50 euro aan de stichting gedoneerd. Ook verkoopt de kapper zogenoemde ‘manbags’, gevuld met allerlei producten voor mannen. „Elke manbag bevat een Prostaat Specifiek Antigeen-test. Zo kunnen mannen gratis een screening laten maken om te kijken of alles in orde is ‘daar beneden’. De scans hebben we gekregen van Prescan, ik krijg echt een brok in mijn keel als ik zie hoeveel mensen willen helpen.”

PolitieHoewel zijn actie nog doorloopt tot 9 december, heeft Liefers nu al een dikke 7.000 euro opgehaald voor Movember. Een deel van dat bedrag, ruim 2.100 euro, is ingezameld door het Enschedese politiekorps, een afvaardiging kwam de cheque zondag persoonlijk overhandigen. „Fantastisch”, vindt de kapper.Zelf verloor Robin Liefers zijn vader, jarig in november en snordrager, aan kanker. „Het is voor mij een heel persoonlijk doel.”