Nieuws Financiën

Het loopt lekker door in de super in Kampen-Zuid

Het loopt niet storm, maar het is Tweede Kerstdag evenmin rustig in de Coop in Kampen-Zuid. "Het loopt lekker door", zegt supermarkteigenaar Tim Veldhuis aan het eind van de middag. Hij heeft geen spijt dat hij de deuren opent op tweede kerstdag en is een pionier in Kampen. "Mensen zijn hier wat conservatiever. Het duurt wat langer voordat ze eraan gewend zijn."

Van onze redactie 28 december 2015

Coop kampen freddy schinkel

Hij heeft zijn nek uitgestoken om op Tweede Kerstdag zijn winkel te kunnen openen. Eerder dit jaar vroeg hij de gemeente om de noodzakelijke verruiming van de winkeltijdenwet. Concreet: Veldhuis wilde graag open op Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag. Behalve als deze dagen op een zondag vallen, dat gaat hem dan weer te ver. Hij kreeg een meerderheid van de gemeenteraad achter zich, alleen de SGP zette de hakken in het zand. De Jumbo in de Dokter Damstraat volgde zijn voorbeeld.

Negatieve reactiesHet leverde hem wat negatieve reacties op, zegt Veldhuis. "Maar ja, ik wil mijn klanten graag bedienen." Hij hoopt zijn winkel in de Hendrik van Viandenstraat vaker te openen op eerdergenoemde 'vrije' dagen. "We gaan eerst evalueren."

Schiet er zaterdag nog een kerstdiner bij in? "Nee, dat hebben we vrijdag al gehad. Vanavond nemen we een stevige borrel."

Foto: Coop Kampen-Zuid (Freddy Schinkel)