Nieuws Financiën

Mc Gregor Fashion Group weg uit Waalwijk

Joris van Egmond 9 december 2015

Mcgregorfashiongroupmode1065

Het internationale modeconcern McGregor Fashion Group vertrekt eind februari uit Waalwijk. Dat heeft het concern aan Brabants Dagblad bevestigd. De keten, waaronder kledingmerken als McGregor en Gaastra vallen, opende 2 jaar geleden nog een groot, nieuw distributiecentrum van 43.000 vierkante meter op bedrijventerrein Haven Zeven.Ook het contract met distributeur DHL is opgezegd. Daarmee vervalt het werk voor de 61 medewerkers van DHL en de ongeveer 100 flexwerkers die via Tempo Team daar werkten. Waarom het modehuis vertrekt, wil logistiek directeur Schelte Halma van McGregor niet kwijt. "Dat is iets tussen DHL en ons."

In het distributiecentrum werden jaarlijks 7 miljoen stuks kleding en schoenen verwerkt, waarvan 900.000 hangende kleding. Zo'n 600 zeecontainers kwamen op jaarbasis via de binnenvaart naar Waalwijk. McGregor en Waalwijk waren tientallen jaren met elkaar verbonden. De basis van het concern werd gelegd in Driebergen waar het hoofdkantoor is, maar al snel werd Waalwijk een belangrijke vestiging voor de logistiek.

Woensdag maakte topman Jeroen Schothorst ook bekend dat het merk voor het eerst in jaren schuldenvrij is. De aandeelhouders van de verkoper van luxe kleding hebben de resterende banklening afgelost. De keten wil zijn verbeterde financiële positie gebruiken om verder te kunnen groeien.

Het winkelbestand zal wel verder teruglopen. "In de regio Brabant hebben we 8 winkels, dat zal teruggaan naar 4 of 5", schatte de topman.