Nieuws Financiën

Ondernemer ziet Deventer zitten

Meer nieuwe zaken in de Deventer binnenstad zorgen voor het eerst in jaren voor minder leegstand. Dat blijkt uit een inventarisatie van De Stentor.

Bas Klaassen en Martijn Ubels 17 oktober 2016

Winkelstraat regen

Volgens MKB Deventer, dat de belangen behartigt van ondernemers, verwelkomde de Deventer binnenstad de afgelopen maanden veel meer nieuwe ondernemers dan in de vorige jaren. Een kleine greep: Chocolate Company, Kwastje over Kastje, Game Factory, edelsmid Facet en Lotte's Logica.

Twintig nieuwe winkels

Sinds april openden ruim twintig nieuwe winkels en op korte termijn begint nog een aantal nieuwkomers in leegstaande panden. De detailhandel krabbelt op na de crisis. De Deventer binnenstad oefent met zijn kleine, typische winkeltjes aantrekkingskracht uit. Huurvoorwaarden zijn aantrekkelijker dan voor de crisis. Waar in veel steden door het faillissement van V&D een moeilijk te vullen gat ontstond, openen in Deventer in het voorjaar The Sting en H&M in het voormalige warenhuis. Ook kleinere, nieuwe zelfstandigen melden zich.

Deurentelling

Ruim dertien procent van de winkels in Deventer staat leeg, blijkt uit een deurentelling van De Stentor. Dat is ruim een procent minder dan in 2015, toen de leegstand opnieuw steeg. De Korte B. en Korte Smedenstraat zijn tot het laatste pand gevuld.