Nieuws Financiën

Overijssel investeert 3 miljoen in High Tech Systems Park Hengelo

De provincie investeert via de Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel (HMO) 3 miljoen euro in de Hengelose innovatiecampus High Tech Systems Park. Het geld wordt gebruikt om particuliere investeringen op het park aan te jagen en gemakkelijker te maken.

Van onze redactie 28 november 2015

Geld Stock

De HMO neemt bijvoorbeeld de huidige bedrijfspanden van bedrijven die zich op de campus willen vestigen over om ze te herontwikkelen. Op die manier kunnen de bedrijven investeren in de bouw op de nieuwe locatie.

Twente als hightech-regioProvincie Overijssel beschouwt het High Tech Systems Park als een van de vier toplocaties in Twente die nodig zijn om Twente als gespecialiseerde High Tech Systems & Materials regio te positioneren.

Daarom is in januari besloten de ontwikkeling van het park te ondersteunen met een investering van 3 miljoen euro, afkomstig uit de vierde en laatste investeringstranche van de Innovatiedriehoek Twente.

Investeringen versnellenDirecteur Vincent ten Thij van High Tech Systems Park is blij met het geld. “De investering van provincie Overijssel via de HMO maakt dat we op een goede en constructieve manier met bedrijven in gesprek kunnen over vestiging op High Tech Systems Park en mogelijke investeringen kunnen versnellen.”

Thales, HP Valves en PM Surface Het voormalige Thales-terrein in Hengelo wordt herontwikkeld tot een innovatiecampus voor hightech-bedrijven. Naast Thales bouwen ook HP Valves uit Oldenzaal en het Hengelose bedrijf PM Surface een bedrijfspand op het park.

Foto: Stock