Nieuws Financiën

Podiumkunsten Flevoland krijgt half miljoen

Van onze redactie 26 december 2015

Geldpapier1065

De provincie Flevoland geeft in 2016 ruim 500.000 euro aan subsidies voor podiumkunsten. De pot wordt verdeeld over vijftien culturele instellingen voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen. De provincie heeft daarbij advies gekregen van de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland, meldt De Stentor.

Subsidie Het gaat om subsidies voor BonteHond, Vis à Vis, Suburbia, Festival Twee Turven Hoog, Prins te Paard, Apollo Ensemble, Festival Uitgast, Travelling in Baroque, Who's Next, Sunsation, 't Woud, WIJland-festival, Bosbes Festival, Flevo Wereldfestival en het Almere Havenfestival.

KwaliteitGedeputeerde Michiel Rijsberman is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: "Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Van een grootschalig festival op het gebied van wereldmuziek in Almere tot een intieme locatietheatervoorstelling van Prins te Paard op een vissersboot aan de kust van Urk. Ook in 2016 kunnen de liefhebbers van de podiumkunst zich in onze provincie weer vergapen aan al het moois wat hier ten tonele wordt gebracht. Ikzelf heb er veel zin in van al die geweldige cultuuruitingen te gaan genieten.''