Nieuws Financiën

Spannende tijd verpakkingsvrije winkel

De verpakkingsvrije winkel in Utrecht sluit alweer na amper een half jaar open te zijn geweest. Die in Groningen staat er niet van te kijken, want het zijn spannende tijden schrijft Dagblad van het Noorden.

Van onze redactie 18 februari 2016

Kruidenier Groningen verpakkingsvrij

Opgeweckt Noord aan de A-straat in Groningen heeft het niet gemakkelijk. Het is hard werken en dit jaar wordt het spannend. De crowdfunding om in mei de eerste verpakkingsvrije kruidenierszaak van het land op te richten liep als een trein. Sponsoren genoeg, want iedereen dacht dit gaat storm lopen, maar de storm blijft uit in de winkel aan de A-straat.

De eigenaar van Opgeweckt Noord zit wel een stijgende lijnin de groep vaste klanten. Gemak en goedkoop zijn toch voor veel mensen de reden om voor de supermarkt te kiezen, ondanks dat het gros van de bevolking doordrongen is van het belang van gezond en duurzaam.

Met de sluiting van de Utrechtse verpakkingsvrije winkel is die in Groningen niet de enige van het land. Eind november opende de 26-jarige Hanneke Haites BioLokaal in Coevorden.