Nieuws Financiën

Stork overgenomen door Fluor

Van onze redactie 9 december 2015

Overname stork Fluor Amerikaans bedrijf Noord Nederland

Het Amerikaanse industrieconcern Fluor heeft de Nederlandse dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie en energiesector Stork overgenomen. Fluor neemt Stork voor 695 miljoen euro over van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital Partners, meldt Noordblog dinsdag.

Stork is in Noord-Nederland sterk vertegenwoordigd. Het bedrijf heeft vestigingen in Leeuwarden, Sneek, Groningen, Delfzijl en Emmen. Daarnaast is Stork vertegenwoordigd in het consortium GT Plus (onderhoud gaslocaties). Het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming, die Stork gaat heten, blijft in Nederland. Het nieuwe bedrijf zal geleid worden door Stork-topman Arnold Steenbakker. De overname heeft geen gevolgen voor de werknemers van Stork in Nederland, laat Steenbakker weten. Hij wees er daarbij op dat de activiteiten van beide bedrijven elkaar aanvullen, waardoor de fusie juist kansen biedt voor verdere groei. De overname moet in de eerste helft van 2016 worden afgerond.

Vakbond FNV Metaal stelt in een reactie op de overname dat het goed nieuws is voor de Nederlandse werknemers. FNV-bestuurder Ans van Uffelen noemde Fluor een strategische partner, die uit is op verdere groei. Daarvan kan Stork profiteren. Bovendien heeft men ons verzekerd dat arbeidsvoorwaarden en pensioenen hetzelfde blijven, zei van Uffelen.