Nieuws Financiën

Tweede prijs voor studenten Friese Poort

Van onze redactie 10 december 2015

Geld Biljetten Stock

De tweede prijs, tijdens de Company launch in Assen, is gewonnen door de studenten van de opleiding Handel en Ondernemerschap van ROC Friese Poort uit Sneek, meldt Sneekernieuwsblad.

De studenten hebben met hun Student Company ‘Straight Outta Sneek’ een succesvolle pitch gehouden voor een vakjury waarin verschillende ondernemers zetelde, waaronder de manager van de NAM. Straight Outta Sneek heeft een concept ontwikkeld voor de kledingbranche. Ze zetten een eigen kledinglijn op met pakkende teksten. Via Facebook kunnen klanten kiezen welk ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen. De jonge ondernemers werken hierin samen met modeketen Fiftysix.

De Company launch is een initiatief van Jong Ondernemen, de landelijke stichting die ondernemerschap onder jongeren bevordert en leerlingen en studenten al op jonge leeftijd kennis laat maken met ondernemerschap.

Er starten dit jaar drie ‘Student Companies in Sneek’. De studenten krijgen om de week een gastles van iemand uit het bedrijfsleven, die de studenten op weg helpt. Aan de hand van een aandelenkapitaal financieren de studenten de onderneming. Er is een accountant en bedrijfsadviseur gekoppeld aan elke ‘Student Company’. De opleiding in Sneek gaat dit jaar voor het eerst samenwerken met de Rabobank. Na officiële goedkeuring van de bank, mogen de studenten starten met hun onderneming.