Nieuws Financiën

Twentse woningbouwvereniging Viverion wil kantoren sluiten

Woningbouwvereniging Viverion overweegt sluiting van haar bezoekkantoren. Dit omdat het bezoek aan de drie vestigingen in Goor, Rijssen en Lochem sterk terugloopt. Directeur-bestuurder Jan-Willem Allersma van Viverion wil de kosten en de baten tegen elkaar gaan afwegen.

Van onze redactie 18 december 2015

Bakstenen pixabay

De corporatie telt bijna 6.000 woningen in de gemeenten Hof van Twente, Rijssen-Holten en Lochem. De hoofdvestiging staat in Lochem.

„De nieuwe Woningwet brengt een aantal veranderingen met zich mee”, legt Allersma uit. „We moeten ons steeds meer richten op de groep mensen met de laagste inkomens. In de nabije toekomst zullen corporaties veel meer aan beheer van de woningen doen en minder beleid ontwikkelen.”

Ook de rol van techniek en ICT nemen toe. „Huurders kunnen we steeds makkelijker bedienen via onze website en mensen kunnen ons natuurlijk ook heel eenvoudig bereiken via de telefoon.”

KostenHet kantoor in Goor aan de Rozenstraat is nu al alleen ’s ochtends open. En dat geldt ook voor de kantoren in Rijssen en Lochem. „Per de telefoon zijn we negen uur per werkdag bereikbaar”, zegt Allersma. „Ik vraag me af hoeveel mensen uit omliggende plaatsen de moeite nemen om naar het bezoekkantoor te komen.”

Volgens Allersma is het niet de bedoeling één of twee kantoren te sluiten, maar wordt sluiting van alle drie kantoren overwogen. „De vraag is, wegen de kosten van openhouden van de kantoren op tegen de voordelen die onze klanten hebben.”

Foto: Pixabay