Nieuws Financiën

Vastgoedondernemer pimpt verpauperd café

Tom van der Meer | Foto: Chris Korsten 22 december 2015

Bouwvalverpauperdcafe1065

Het krot aan de Havensingel in Den Bosch krijgt waarschijnlijk eindelijk een bestemming. Dat schrijft het Brabants Dagblad dinsdag.

Het verpauperde, gele pand aan de Havensingel 20 in Den Bosch wordt komend jaar waarschijnlijk opgeknapt. Bijna vijftien jaar nadat het bekende café Boortoren haar deuren sloot, krijgt het pand dan eindelijk weer een bestemming.

Vastgoedondernemer Hermans SipsDe Vughtse vastgoedondernemer Herman Sips zegt het pand te hebben aangekocht uit de boedel van de failliete vastgoedondernemer Geoffrey Groenewoud, al ontkent de curator dat nog. Zeker is dat hij interesse heeft. In de Boortoren wil Sips vijf appartementen maken, van 70 tot 130 vierkante meter.

Groenewoud probeerde de afgelopen vijftien jaar tot drie keer toe appartementen te maken in het gebouw, maar steeds mislukte dat. Sips heeft vergelijkbare plannen, maar die zijn volgens hem wel haalbaar. Hij wil ook het pand naast Boortoren opkopen, Havensingel 19, waarop al een 'verkocht'-bord hangt. Daarin wil hij twee luxe appartementen maken, van zo'n 110 vierkante meter. De toekomstige bewoners krijgen ook de beschikking over de achtertuin. In het Boortorengebouw komen, als het aan Sips ligt, vijf appartementen, variërend van 70 tot 130 vierkante meter. De gele gevel houdt volgens de ondernemer zijn kenmerkende kleur.

VoorwerkWaar het pand aan de buitenkant compleet vervallen lijkt, is het volgens Sips binnen wat beter onderhouden. Bij de eerdere pogingen appartementen te bouwen zijn al werkzaamheden verricht. Zo zijn er kozijnen geplaatst en liggen er wat elektriciteitsleidingen.

Sips zet er wel vaart achter. De komende weken wil hij al het papierwerk afronden met de curator en de gemeente en na de carnaval wil hij al beginnen met het opknappen. Als het aan hem ligt is het voor de bouwvak van 2016 al ver af.