Aangeboden door Verwer & Janssen

Branded Content Financiën

Verwer & Janssen: 'als goed huisvader op de centen passen’

In de wereld van vermogensbeheer is het eten of gegeten worden. Verwer & Janssen Vermogensmanagement kiest voor het eerste en is met drie succesvolle overnames - VIP Vermogensbeheer, Hens Vermogensbeheer en Invest Consult - uitgegroeid tot dé specialist in Zuidwest-Nederland in maatwerkportefeuilles met beheersbare risico’s en optimale winstpotentie.

Henk van de Voorde 17 december 2019

Verwer Janssen compagnons

V.l.n.r.: de drie compagnons mr. Johan van Sprundel, algemeen directeur Evert Verwer en ing. drs. Walter Janssen RBA. (Foto-Atelier CPD)

In het mooie kantoor van Verwer & Janssen, recht tegenover het station, in Roosendaal spreken Evert Verwer, Walter Janssen en Johan van Sprundel gewone taal. Bij de drie compagnons geen marmer en zelfs geen stropdassen.

Algemeen directeur Verwer: ,,Wij zijn laagdrempelig en hanteren een no-nonsense aanpak. Onze kernwaarden zijn rust, gemak en rendement. Als goed huisvader passen we op de vaak duur verdiende centen van onze klanten, zodat zij goed kunnen slapen.”

Dertig jaar bancaire ervaring

Anno 2020 beschikt Verwer & Janssen over een team van twaalf medewerkers, met gemiddeld dertig jaar bancaire ervaring, die letterlijk en figuurlijk de taal van de klant spreken. Janssen: ,,De kennis en creativiteit van de vermogensbeheerder binnen de bancaire sector werd niet meer nodig geacht. Toch hecht een groot deel van de vermogende beleggers juist veel waarde aan maatwerk, persoonlijke aandacht en onafhankelijke advisering. De rente is extreem laag en neigt zelfs negatief te worden, waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen om te beleggen.”

''Wij zijn laagdrempelig en hanteren een no-nonsense aanpak. Onze kernwaarden zijn rust, gemak en rendement''

Evert Verwer, algemeen directeur

Vooral realistisch

Ondanks de goede cijfers in het afgelopen jaar blijft Verwer & Janssen wat Van Sprundel betreft vooral realistisch. ,,Als er prognoses worden afgegeven over mindere winstverwachtingen, dan zie je dat direct terug in dalende aandelenkoersen. Ook onze portefeuilles zijn uiteraard onderhevig aan dit klimaat, maar omdat we werken met gestructureerde producten met vaak harde garanties of forse neerwaartse buffers blijft eventuele schade beperkt.”

Naast de gestructureerde methodiek van Verwer & Janssen kunnen beleggers, door de overnames van met name Hens Vermogensbeheer en Invest Consult, vanaf nu ook terecht voor een wat offensievere manier van vermogensbeheer waarbij kort op de bal wordt gespeeld. Een mooie aanvulling op het pallet aan beleggingsmogelijkheden.

Verwer & Janssen zet voor haar klanten steeds meer in op belangrijke wereldwijde thema’s zoals robotisering, automatisering, clean technologie, duurzaamheid en FinTech. Dat wordt ingevuld door eersteklas beleggingsfondsen op te nemen van verschillende aanbieders die in deze relatief nieuwe markten opereren.

Verkiezingen en Brexit

De Brabants/Zeeuwse vermogensbeheerder beschikt over een geavanceerd eigen FinTech systeem, waardoor het zonder problemen de toenemende klantenportefeuille aan kan. Na een vrij lastig beursjaar in 2018 is het rendement voor de klanten van Verwer & Janssen in 2019 zeer goed. 2020 belooft een spannend beursjaar te worden met het (aanstaande) handelsakkoord tussen de VS en China, de Amerikaanse verkiezingen en Brexit.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Verwer & Janssen.