Aangeboden door Verwer & Janssen Vermogensmanagement

Branded Content Financiën

Verwer & Janssen: ‘Stevige bodem onder de aandelenmarkten’

De extreem lage rente, de volledig herstelde economische groeicijfers, de hoge vaccinatiegraad én het gebrek aan alternatieven die rendement opleveren. Het zorgt allemaal voor een stevige bodem onder de aandelenmarkten. Voor steeds meer beleggers is Verwer & Janssen Vermogensmanagement een geschikte partner in hun zoektocht naar rendement.

Henk van de Voorde 7 september 2021

Verwer Janssen finance accountant team

Het team van Verwer & Janssen, met staand als tweede, vierde en vijfde van links Janssen, Van Sprundel en Verwer. Foto: Atelier CPD

De no-nonsens vermogensbeheerder is al bijna twintig jaar een gevestigde naam in Noord-Brabant en Zeeland. Momenteel is er veel aanwas van nieuwe klanten, terwijl bestaande klanten extra bijstorten. ,,Ontzorgen is ons werk. Wij beheren als goed huisvader het vermogen voor mensen die het aan tijd, zin of kennis ontbreekt voor beleggen. Zodat ze rustig kunnen gaan slapen”, legt algemeen directeur Evert Verwer uit.

Nieuw geld

Het opvallende is wel dat de rente historisch laag is en er toch nog nooit zoveel gespaard is. In 2020 werd er in Nederland 42 miljard euro gespaard, een verdubbeling tegenover 2019 en ruim het viervoudige van 2018. Oorzaken van de hoge spaarquota zijn met name de pandemie en de hoge huizenprijzen. ,,Bij iedere tijdelijke dip van de aandelenmarkten, zien we dat er meteen weer nieuw geld vanuit de spaargelden naar de beurs vloeit. Dat zorgt naar onze mening ook in de komende jaren voor een stevig fundament onder de markt”, vult compagnon Walter Janssen aan.

"Wij kijken naar de lange termijn, niet naar de waan van de dag"

Johan van Sprundel, mede-eigenaar Verwer & Janssen

,,Wij kijken naar de lange termijn en laten ons dus niet leiden door de waan van de dag. De rust op de financiële markten is na een roerig 2020 weergekeerd. Dat jaar hebben we ondanks alles overwegend positief af kunnen sluiten en 2021 is tot op heden ook een zeer goed beursjaar voor onze klanten”, onderstreept mede-eigenaar Johan van Sprundel.

Optimale winstpotentie

Verwer & Janssen is sinds de start in 2003 uitgegroeid tot dé specialist in Zuidwest-Nederland in maatwerkportefeuilles met beheersbare risico’s en optimale winstpotentie. De overnames in de afgelopen drie jaar zijn naadloos geschied: achtereenvolgens VIP Vermogensbeheer (Breda), HENS Vermogensbeheer (Rotterdam) en Invest Consult (Prinsenbeek).

Lees ook: Verwer & Janssen: gedegen vermogensbeheer in een groeiende economie

Door deze overnames voorziet het kantoor in vier vormen van beleggen: maatwerk, geconcentreerd aandelen beleggen, klassiek vermogensbeheer en VenJ-online. Bij die laatste vorm kunnen ook beleggers met kleinere bedragen deelnemen. Dat is bijvoorbeeld geschikt voor ouders of grootouders die voor hun kinderen of kleinkinderen willen beleggen voor later.

,,Naast maatwerk (vanaf 100.000 euro) en VenJ-online (vanaf 5.000 euro) kan men bij ons dus ook terecht voor een offensievere aanpak. We beleggen ook steeds meer in duurzaamheid en kansrijke thema’s zoals clean technology, cybersecurity, fintech, robotisering en automatisering”, aldus Verwer.

Beste remedie tegen inflatie

Beleggen in aandelenfondsen levert zeker op de langere termijn het meeste rendement op, wijzen de cijfers van het kantoor uit. En het is ook de beste remedie gebleken tegen inflatie. Janssen: ,,Het blijkt dat allerlei grote geopolitieke crises en zelfs de wereldwijde coronapandemie de aandelenmarkten niet onderuit hebben gekregen.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Verwer & Janssen Vermogensmanagement. Meer info: vermogensmanagers.nl