Nieuws Financiën

Voor dat salaris ga ik het niet doen

Nederlandse vrouwen verdienen duizenden euro's per jaar minder dan hun mannelijke collega's. Om een einde te maken aan die ongelijkheid zouden ze moeten leren beter te onderhandelen.

Van onze redactie 12 november 2015

Vrouwonderhandelensalaris335

Vanaf deze week werken Britse vrouwen tot eind van het jaar in feite gratis. Omdat ze ruim 14 procent minder verdienen dan mannen, viel 'Equal Pay Day' - de dag waarop mannen evenveel hebben verdiend als hun vrouwelijke functiegenoten in het hele jaar - al afgelopen maandag.

7,2 procent lagerOok in Nederland verdienen vrouwen nog steeds flink minder dan hun mannelijke collega's. Gemiddeld ligt het bruto jaarsalaris van vrouwen 7,2 procent (2513 euro) lager. Dit is maar een kleine verbetering ten opzichte van 2013, toen het verschil nog 7,8 procent bedroeg. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit onder ruim 100.000 respondenten.

OnderhandelenDe salariskloof komt niet doordat vrouwen geen talent hebben om te onderhandelen, zegt Elisa de Groot, auteur van het boek Strategisch onderhandelen voor vrouwen. "Onderhandelen voor anderen, of als het bij hun functie hoort, kunnen ze juist heel goed. Vrouwelijke inkoopmanagers zijn bijvoorbeeld succesvoller dan mannelijke."

Onderste uit de kanDat vrouwen er bij onderhandelingen over hun eigen salaris niet in slagen het onderste uit de kan te halen, heeft volgens haar te maken met bescheidenheid. "Ze willen in een nieuwe baan eerst laten zien wat ze waard zijn. Maar dan is het momentum al voorbij."

Gewoon goed betaaldDat weet manager Nienke Bloem (43) maar al te goed. "Ik dacht gewoon goed betaald te krijgen voor wat ik deed. Tot ik ontdekte dat mijn mannelijke collega's veel meer kregen. Terwijl zij hun werk echt niet beter deden."

Honderden euro's minderOok tv-redacteur Floor Ligtvoet (37) ontdekte in haar vorige baan dat op haar salarisstrookje elke maand honderden euro's minder stond dan op die van haar mannelijke collega's. Ze besloot daar een punt van te maken. "Het ging me niet eens zozeer om het geld, maar om de waardering: ik werkte minstens zo hard en leverde minstens dezelfde kwaliteit."

Grijze mannenLigtvoet werd maanden van het kastje naar de muur gestuurd. "Tot ik boos uitriep hoeveel grijze mannen ik nog moest aanspreken om te krijgen wat ik verdiende. Toen was de salarisverhoging snel rond. Later heeft m'n toenmalige hoofdredacteur een keer uitgelegd hoe ik me moest opstellen tijdens zulke onderhandelingen. Als een alphamannetje, daar kwam het op neer. Je handen op de tafel plaatsen en luid uitroepen 'Jij snapt toch ook wel dat ik het voor dat bedrag niet doe?'"

AssertiefTijdens de onderhandelingen over haar huidige baan heeft Ligtvoet die tactiek, in iets mildere vorm, inderdaad toegepast. "Verbazingwekkend hoe snel het toen geregeld was. Eerst vroegen ze nog: kunnen we in het midden uitkomen? Toen heb ik een stilte laten vallen en gezegd: nee, ik denk niet dat ik het dan doe. Om te krijgen waar je recht op hebt, moet je blijkbaar assertief zijn."

Bluffen Ook Bloem besloot tot een andere aanpak toen ze drie jaar geleden overstapte naar een hoge managementfunctie bij een telecombedrijf. Op de vraag wat ze verdiende, nam ze het loon van haar mannelijke collega's en blufte daar 10.000 euro bovenop. "Ik vond dat ik dat verdiende - ik kreeg het alleen niet."

AutoHet salarisgesprek oefende ze voor de spiegel en in de auto, "zodat ik niet met rode vlekken in m'n nek zou zitten." Uiteindelijk kwam ze iets lager uit. Maar dat gaf niet. Ze had immers ook hoger ingezet.

Relatief kleinEen opsteker voor vrouwen: het salarisverschil is wel aan het afnemen. "Vooral onder jongere vrouwen is het verschil relatief klein", stelt directeur Sander van den Hout van Intermediair.

Doorpakken"Het is aan werkgevers en aan vrouwen om door te pakken. Werkgevers moeten belonen naar functie en waarde, vrouwen mogen zich sterker opstellen in salarisonderhandelingen."