Nieuws Financiën

Wat zijn de economische verwachtingen voor Overijssel?

De economie in Nederland volgt in 2016 min of meer hetzelfde groeipad als dit jaar, mede door een toename van de binnenlandse vraag komt het groeicijfer volgend jaar op 2,5 procent, tegen 2,0 procent dit jaar. De vier Randstadprovincies, waartoe ook Flevoland wordt gerekend, scoren allemaal beter dan gemiddeld. Dit blijkt uit een economische analyse en verwachting die dinsdag door ING Bank is gepubliceerd.

Van onze redactie 22 december 2015

Financieel Waslijn Geld Biljetten ANP

In het rapport "Regio's in 2016" heeft ING het land verdeeld in 40 regio's. Voor elke regio afzonderlijk is een verwachting opgesteld. We kijken naar de verwachtingen voor Overijssel.

OverijsselNoord-Overijssel kent van de drie Overijsselse regio’s met 2,3 procent het hoogste groeicijfer in 2016. ING ziet Zwolle als de ‘meest dynamische en krachtigste gemeente van Overijssel’. De werkloosheid duikt in Noord-Overijssel waarschijnlijk dit jaar al onder de 6 procent en zal volgend jaar nog verder afnemen. De sluitingen van de chemiebedrijven AkzoNobel en Avantor, met verlies van 300 arbeidsplaatsen, hebben diepe sporen getrokken in de economie van Zuidwest-Overijssel. Maar doordat het juist heel goed gaat in de zakelijke dienstverlening en de handel boekt de regio volgend jaar naar verwachting een economische groei van 2,1 procent.

Foto: ANP