Nieuws Financiën

Zo ontwijk je vervelende files

Van onze redactie 11 december 2015

Droompalvvliegendeautomobilist1065

Voor de professional die helemaal klaar is met het dagelijkse fileleed op de weg. Het is niet direct een cadeau voor onder de kerstboom, maar valt wel in de categorie ubergadgets: PAL-V, vliegen in een auto.

Al meer dan 100 jaar dromen mensen van vliegende auto’s, maar dat soort dromen behoren vanaf nu tot het verleden. Munsterhuis Sportscars in Hengelo is namelijk de eerste dealer wereldwijd van de PAL-V, een auto die behalve kan rijden ook kan vliegen. In de showroom van Munsterhuis Sportscars in Hengelo is het eerste prototype en het model van 2016 te bekijken.

Wat is de PAL-V?De PAL-V combineert het gemak en de veiligheid van vliegen in een gyrocopter met sportief rijden op wegen en snelwegen. Op de grond is het een aerodynamisch vervoermiddel op drie wielen dat door zijn dynamic vehicle control (DVC) stabiel en zeer wendbaar is. Hij biedt het rijcomfort van een sportauto en de behendigheid en rijplezier van een motor. Ontwijk vervelende files en steek met gemak kanalen, rivieren, bossen en bergen over. Land weer aan de andere kant en rijd met uw eigen PAL-V door naar uw eindbestemming.

Iedereen kan vliegenTijdens het vliegen is de PAL-V veilig en gemakkelijk te bedienen. Hij landt veilig bij zeer lage snelheden op een spreekwoordelijke postzegel. En nagenoeg iedereen kan in een PAL-V leren vliegen. Slechts 30-45 uur training is voldoende voor het behalen van het benodigde vliegbewijs.