Nieuws Financiën

Zwarte zaterdag: topdrukte voor ondernemers op het strand

De tijd is aangebroken waarop de meeste strandondernemers met smart hebben gewacht: de zomerperiode. Na de wat regenachtige lente is het nu tijd om geld te verdienen. En daar zijn de Nederlandse ondernemers maar wat goed in, blijkt uit de strand-prijsindexlijst van boekingsplatform Travelbird. Maar liefst 13 Nederlandse stranden staan op de internationale lijst. Groot voordeel van een dagje strand in Nederland, je hoeft niet in die immense file te staan van onder andere zwarte zaterdag.

Lotte Grimberg 27 juli 2016

Zwartezaterdagfilestrandenvakantie

De lijst is vooral een weergave van de duurste stranden over de hele wereld. Dit gebasseerd op de totale kosten van een fles zonnebrand, een biertje, een flesje water, een ijsje en een lunch voor één persoon. De eerste plek wordt ingenomen door het La Plage de Maui strand in Frans-Polynesië. Daar betaal je voor zo'n totaalpakket 53,24 euro.

Het eerste Nederlandse strand is te vinden op plek nummer 62. Daar staan de Amelandse ondernemers met een inkomen van 35,12 euro per persoon. Maar zoals eerder verteld, is dit niet het enige Nederlandse strand in de lijst.

De ondernemers die het 'goedkoopst' het totaalpakket verkopen, zijn de ondernemers op het Cua Dai Beach in Vietnam. Daar ben je voor een totaal van 12 euro klaar. Al is het natuurlijk wel een stuk goedkoper om de auto in te pakken en naar het Nederlandse strand te gaan, dan om een vlucht te boeken naar Vietnam.

Zoals eerder al verteld is een stranddag in Nederland hoogstwaarschijnlijk een stuk beter vertoeven dan de urenlange files, die zwarte zaterdag met zich meebrengen. Of je nou onderweg bent naar jouw vakantiebestemming of naar een meeting in het buitenland, het is handig om te weten waar jij vooral niet moet rijden. Daarom hier de verkeersdruktekalenders op een rij.

BelgiëVerkeerskalender zomer 2016

FrankrijkVerkeerskalender zomer 2016

DuitslandVerkeerskalender zomer 2016

ZwitserlandVerkeerskalender zomer 2016

OostenrijkVerkeerskalender zomer 2016

ItaliëVerkeerskalender zomer 2016

SpanjeVerkeerskalender zomer 2016