Nieuws

Twentse startup begint als eerste in Nederland vergelijkingssite voor hondenbranche

Een platform waar hondenbaasjes meer dan 60.000 producten kunnen vergelijken van 700 merken bij meer dan 35 webwinkels. Tinki.nl is volgens de Hengelose oprichter Gerben Lievers (29) de eerste vergelijkingssite in de hondenbranche. Een branche waar jaarlijks 495 miljoen euro om wordt gezet.

Van onze redactie 3 oktober 2016

Hond Thinkstock 1

Aan het online hondenplatform is meer dan drie jaar gewerkt. Met de lancering van het platform kunnen consumenten alles wat ze nodig hebben voor hun hond vergelijken.

Gepersonaliseerd

De site vergelijkt producten en prijzen van grote webshops zoals Bol.com en Zooplus, maar speurt ook het aanbod van kleinere webshops af. Daarbij heeft startup Elevar de nieuwste online technologie ingezet.

De site gebruikt extreem diepe en geavanceerde filters. “Zo hebben we een informatiemodel ontwikkeld waarbij we de afmetingen van het product kunnen koppelen aan de afmeting van een hond. Op die manier kunnen we de online gebruikerservaring compleet personaliseren en krijgen mensen alleen de hondenmanden en halsbanden te zien die ook echt passen. Dat voorkomt irritatie.”

De tekst gaat verder onder de foto

Bedenker en ontwikkelaar van Tinki.nl, Gerben Lievers

Van begin tot eind

De komende maanden lanceert het bedrijf nog verschillende nieuwe features die helpen bij het maken van keuzes. Zo wordt de site uitgebreid met een rassenvergelijker, een hondennamengenerator en een online In Memoriam. “We ondersteunen vanaf het moment dat mensen overwegen een hond in huis te nemen en blijven dat doen tot ze afscheid moeten nemen van hun trouwe viervoeter."

Het hondenplatform is het eerste label van het Hengelose bedrijf. Op dit moment wordt gewerkt aan een volgende startup, gericht op het ROPO-effect (Research Online, Purchase Offline) in de retailwereld.