Nieuws Innovatie

Alle contracten in de cloud

Vijf vragen aan directeur Rob Postma van MochaDocs. Een jong en dynamisch internetbedrijf in het World Trade Center in Hengelo, dat vorige maand eervol tweede werd in de Europese finale van de Best Cloud Start-Up 2015 in Barcelona.

Rob Wissink 23 november 2015

Mocha Docs1

Cloud contractmanagement? ,, MochaDocs is een servicedienst op internet. Klanten kunnen via ons hun contracten managen.”

Klinkt toch nog vaag? ,,Ons platform geeft antwoord op drie eenvoudige vragen: Wanneer verstrijkt de contracttermijn? Waar vind ik het contract? En wat staat er precies in? Je staat er versteld van hoeveel contracten bedrijven hebben lopen. MKB-bedrijven al gauw vele tientallen, multinationals vele duizenden. Overzicht ontbreekt vaak. Afspraken conflicteren met elkaar. Wanneer moeten we ons IT-contract verlengen en waar ligt het onderhoudscontract van ons kopieerapparaat? Veel ondernemers zullen deze problemen herkennen.”

Hoe helpt MochaDocs daarbij? ,, In een onderneming zweeft en zwerft wat rond aan contracten. Wij scheppen orde in de chaos. Eenvoud is onze kracht. Als de contracten eenmaal zijn geupload in ons systeem, krijgt de gebruiker bijvoorbeeld op tijd een melding als een contract verloopt. Heel simpel, maar erg efficiënt en kostenbesparend. ’’

Wie zijn jullie klanten: ,,We bestaan nog maar drie jaar. Toch hebben we al een megacontract afgesloten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het gebruik van MochaDocs op alle Nederlandse ambassades wereldwijd. Wij hebben beursgenoteerde Amerikaanse klanten zoals TE Connectivity, AMC Networrks en Hallmark, maar ook Twentse zoals Huiskes Kokkeler, TKF en Smithuis.’’

Hoe versla je de concurrentie? Met eenvoud, snelheid en prijs. Wij werken ‘virtueel’ met zes mensen in vaste dienst en tien op afroep. Papierloos. We hebben alle aspecten van het ‘nieuwe werken’ geadopteerd. Geen stropdassen, geen pakken, geen vaste werkplekken, alles in de cloud. Onlangs heeft ons virtuele team, bestaande uit studenten van de Universiteit Twente en Saxion, 9.000 contracten van het BouwFonds (Rabo Vastgoed) verwerkt.

Foto: MochaDocs