Nieuws Innovatie

Almeloër shopt vaker via internet

De groei van het internetwinkelen is zichtbaar in Almelo. Dat blijkt uit het onderzoek dat AlmeloPanel onlangs heeft uitgevoerd.

Van onze redactie 22 december 2015

Webshop Internetwinkelen 2 ANP

In Almelo is de totale omzet in de dagelijkse sector ten opzichte van 2010 licht toegenomen. Inwoners van Almelo doen hun dagelijkse boodschappen voor het overgrote deel in de eigen kern. In de niet-dagelijkse sector is de detailhandelsomzet in de afgelopen vijf jaar afgenomen. Dit komt mede doordat Almeloërs vaker aankopen doen via internet. De Almelose binnenstad heeft ook te maken met een omzetdaling. Was de binnenstad in 2010 nog goed voor 30 procent van de totale detailhandelsbestedingen in Almelo, vijf jaar later is dat 24 procent.

AankooplocatiesEnkele maanden geleden zijn inwoners van Almelo door AlmeloPanel benaderd om mee te doen aan het onderzoek over koopgedrag. In het regionale onderzoek is onder meer gevraagd naar aankooplocaties voor boodschappen en winkelen.

Eigen woonplaats Consumenten blijven hun dagelijkse boodschappen grotendeels in hun eigen woonplaats doen, stelt Team AlmeloPanel, dat deel uitmaakt van Kennispunt Twente. Sterker: de oriëntatie op de eigen woonplaats is zelfs toegenomen. Dit geldt niet voor de ‘niet-dagelijkse’ inkopen (non-food). Ten opzichte van 2010 is het internetwinkelen sterk gegroeid. Internetbestedingen gaan in de niet-dagelijkse sector ten koste van de bestedingen bij winkels in de eigen woonplaats, aldus het onderzoek.Foto: ANP