Nieuws Innovatie

André Kuipers bij lancering 'SmartHub Achterhoek'

De Achterhoek gaat de komende jaren op grote schaal Smart Industry introduceren en verder ontwikkelen. Vrijdag vond de aftrap plaats van SmartHub Achterhoek op het DRU Industriepark, in aanwezigheid van astronaut André Kuipers.

Van onze redactie 30 november 2015

Smart Hub Achterhoek Carlo Stevering

Met de slogan 'Toekomst in de Maak' profileert de regio zich als 'slimme' koploper, zowel in de innovatieve maakindustrie als in andere sectoren. Smart Industry wordt wel de vierde industriële revolutie genoemd. Het wil zeggen dat bedrijven de allernieuwste technieken op het gebied van digitalisering, informatieoverdracht en productie combineren. Dit biedt vergaande en ongekende mogelijkheden. Achterhoekse ondernemers, het Graafschap College, Regio Achterhoek en Achterhoek2020 hebben het concept omarmd als richtinggevend voor de toekomst.Economische motorRik Swieringa, namens Regiegroep Smart Industry: "We zijn een regio die alles op alles zet om de economische motor draaiende te houden. Dat willen we doen door waar we al goed in zijn, onze hoogontwikkelde maakindustrie, in een hogere versnelling te zetten. Want 'smart' betekent slim en slim staat in dit verband voor efficiënter, hoogwaardiger, flexibeler, duurzamer, goedkoper en dus concurrerend. Dat geldt voor de maakindustrie en de landbouw maar ook dienstverleners, zoals scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen, kunnen smart werken."

De Regiegroep Smart Industry bestaat uit Lovink Industries, Goma, Kaak Nederland, VNO-NCW Achterhoek, Virupa Visual Solutions, Achterhoeks Centrum voor Technologie, CIVON, Graafschap College, ICER en Regio Achterhoek.

Foto: Carlo Stevering