Aangeboden door eHerkenning

Podcast

Inloggen bij UWV? Per 1 november alleen nog met eHerkenning

Gezondheidsgegevens, re-integratieverslagen en ontslagaanvragen. Het zijn zomaar drie voorbeelden van informatie die dagelijks (digitaal) door ondernemers worden aangeleverd bij UWV. Om te zorgen dat alle gegevens écht veilig zijn en blijven, werkt UWV met eHerkenning. Het is dé manier voor bedrijven om niet alleen veilig, maar ook eenvoudig in te loggen bij nu al meer dan 400 (overheids)organisaties. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Marije Wolsink is als directeur Klant en Service verantwoordelijk voor alle klantcontacten via de portalen uwv.nl en werk.nl. Ze vertelt erover in de podcast.

UWV Marije Wolsink

Van onze redactie 9 september 2019

,,Inloggen met eHerkenning is veel veiliger dan inloggen via een gebruikersnaam en wachtwoord’’, stelt Wolsink. ,,Met die laatste manier van inloggen weten wij nooit zeker wie er achter de computer zit en gegevens aan ons doorgeeft. Met eHerkenning is duidelijk wie de ondernemer in kwestie is en welke medewerkers het recht hebben om namens hen activiteiten te verrichten. Omdat wij met privacygevoelige informatie werken hebben wij voor deze inlogmethode gekozen. Bijkomend voordeel? Je hoeft geen eindeloze rits gebruikersnamen, wachtwoorden, speciale kastjes of tokens meer te bewaren.’’

Met eHerkenning kun je met 1 middel, op 1 manier bij vele overheidsorganisaties veilig inloggen.

Intermediair machtigen

Ook kan een ondernemer een intermediair machtigen om zaken voor hem of haar te doen. ,,In dat geval moet de intermediair eHerkenning in zijn bezit hebben. De ondernemer machtigt zijn intermediair: ketenmachtiging. Een proces dat wat tijd in beslag neemt. Zodra dat voor elkaar is heeft de intermediair toegang tot bijvoorbeeld het portaal uwv.nl om ziek- en betermeldingen te doen namens zijn klant.’’

250.000 ondernemers

Het is al mogelijk om bij UWV in te loggen via eHerkenning, maar nog niet heel veel ondernemers doen dat, weet Wolsink. ,,250.000 ondernemers in Nederland hebben al een eHerkenningsmiddel aangevraagd én in hun bezit. Sinds november 2018 kun je hiermee inloggen op onze site. 13.000 ondernemers hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Dat betekent ook dat er nog veel ondernemers zijn die dat nog met hun oude gebruikersnaam en wachtwoord doen.’’

Lees ook: Met één druk op de knop een vergunning aanvragen bij ruim 400 overheidsdiensten!

Vanaf 1 november onmisbaar

Voor hen heeft Wolsink een belangrijke oproep. ,,Vanaf 1 november kun je niet meer op de oude manier inloggen. Vraag eHerkenning op veiligheidsniveau 3 daarom vandaag nog aan bij één van de erkende eHerkenning-leveranciers. Het proces kan enkele weken duren en voordat je het weet is het 1 november.’’

eHerkenning aanvragen

Nog geen eHerkenning aangevraagd? Ga dan naar eherkenning.nl/leveranciers. Daar kun je uitzoeken welke wijze van inloggen het beste past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je wilt inloggen via een app, token of sms-code. Vul de formulieren in en stuur ze op.

Wolsink: ,,We hebben met de overheid afgesproken dat we gezamenlijk eHerkenning gaan gebruiken. Je kunt er al bij 400 andere overheidsorganisaties mee terecht en je kunt eHerkenning ook al gebruiken bij een aantal private partijen."

Aandachtstrekkers

Snelle, mooie en betrouwbare website? Zorg voor een optimaal halo-effect

Ook in dit nieuwe jaar werpen Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels regelmatig hun licht op alles dat met (neuro-)marketing te maken heeft. In 2022 gaat het duo gestaag door met hun uiterst informatieve en amusante podcastserie. In deze aflevering: hoe maak je jouw website als ondernemer zo betrouwbaar mogelijk en laat je de consument steeds weer met een goed gevoel op de site terugkomen?

Details
Sleutel tot Succes

Van shoarmazaak naar vakantiereizen, hotels en vliegtuigen: zo groeide Atilay Uslu met Corendon

Ook de vierde aflevering van de podcastserie Sleutel tot Succes is er eentje die je niet mag missen. Neem een blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van ons land. Na Michiel Muller van Picnic, Taco Carlier van VanMoof en Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely is de hoofdrol nu voor de topman van Corendon: Atilay Uslu.

Details
De Ondernemer

Angelique Kunst over Dossier Sanderink: ‘Bij iedere onthulling denk ik: het kan dus nóg erger’

Het heeft veel weg van een soap. Sterker nog: misschien ís het wel een soap. De onthullingen in de zaak Gerard Sanderink volgen elkaar in rap tempo op. Dat ziet ook Angelique Kunst, die namens Tubantia bovenop de zaak zit. „Bij iedere onthulling denk ik: het kan dus nóg erger.”

Details
Sleutel tot Succes

Tony's - Henk Jan - Chocolonely: 'Sta op. Probeer. Zorg dat je trots kan zijn'

Luister mee en neem een niet te willen missen blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van ons land, bij monde van de topondernemers zelf. Na Michiel Muller (Picnic) en Taco Carlier (VanMoof) is de hoofdrol in deze aflevering van de podcastserie Sleutel tot Succes voor Henk Jan Beltman, de man die van de bijna slaafvrije Tony's Chocolonely-chocolade een wereldhit maakte.

Details
De Ondernemer

Jouw merk ook echt merkwaardig? Strateeg Niels Vrijhoeven vertelt hoe

Te gast in de podcastserie Namarama van host Floris Hülsmann is ditmaal Niels Vrijhoeven. Hij is freelance strateeg en heeft een zeer breed en interessant carrièrepad afgelegd. De reclamewereld is zijn basis, maar Vrijhoeven was ook nauw betrokken bij de oprichting van de aandelenapp BUX. Met die ervaring weet de strateeg alles over het 'merkwaardig krijgen van jouw merk'. Laat je inspireren en wie weet helpt het je verder als ondernemer.

Details
Aandachtstrekkers

Flitsbezorging: zo speel je als ondernemer in op bezorging in 10 minuten

Hoe zijn we eigenlijk beland van het wekelijkse rondje boodschappen in de supermarkt, naar thuisbezorging binnen tien minuten? Presentatoren Michel Ariëns en Patrick Wessels hebben het in deze aflevering van Aandachtstrekkers over flitsbezorging. Welke kant gaan we op, hoe ziet die toekomst eruit en hoe kun je daar als ondernemer op inspelen?

Details