Aangeboden door eHerkenning

Podcast

Inloggen bij UWV? Per 1 november alleen nog met eHerkenning

Gezondheidsgegevens, re-integratieverslagen en ontslagaanvragen. Het zijn zomaar drie voorbeelden van informatie die dagelijks (digitaal) door ondernemers worden aangeleverd bij UWV. Om te zorgen dat alle gegevens écht veilig zijn en blijven, werkt UWV met eHerkenning. Het is dé manier voor bedrijven om niet alleen veilig, maar ook eenvoudig in te loggen bij nu al meer dan 400 (overheids)organisaties. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Marije Wolsink is als directeur Klant en Service verantwoordelijk voor alle klantcontacten via de portalen uwv.nl en werk.nl. Ze vertelt erover in de podcast.

UWV Marije Wolsink

Van onze redactie 9 september 2019

,,Inloggen met eHerkenning is veel veiliger dan inloggen via een gebruikersnaam en wachtwoord’’, stelt Wolsink. ,,Met die laatste manier van inloggen weten wij nooit zeker wie er achter de computer zit en gegevens aan ons doorgeeft. Met eHerkenning is duidelijk wie de ondernemer in kwestie is en welke medewerkers het recht hebben om namens hen activiteiten te verrichten. Omdat wij met privacygevoelige informatie werken hebben wij voor deze inlogmethode gekozen. Bijkomend voordeel? Je hoeft geen eindeloze rits gebruikersnamen, wachtwoorden, speciale kastjes of tokens meer te bewaren.’’

Met eHerkenning kun je met 1 middel, op 1 manier bij vele overheidsorganisaties veilig inloggen.

Intermediair machtigen

Ook kan een ondernemer een intermediair machtigen om zaken voor hem of haar te doen. ,,In dat geval moet de intermediair eHerkenning in zijn bezit hebben. De ondernemer machtigt zijn intermediair: ketenmachtiging. Een proces dat wat tijd in beslag neemt. Zodra dat voor elkaar is heeft de intermediair toegang tot bijvoorbeeld het portaal uwv.nl om ziek- en betermeldingen te doen namens zijn klant.’’

250.000 ondernemers

Het is al mogelijk om bij UWV in te loggen via eHerkenning, maar nog niet heel veel ondernemers doen dat, weet Wolsink. ,,250.000 ondernemers in Nederland hebben al een eHerkenningsmiddel aangevraagd én in hun bezit. Sinds november 2018 kun je hiermee inloggen op onze site. 13.000 ondernemers hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Dat betekent ook dat er nog veel ondernemers zijn die dat nog met hun oude gebruikersnaam en wachtwoord doen.’’

Lees ook: Met één druk op de knop een vergunning aanvragen bij ruim 400 overheidsdiensten!

Vanaf 1 november onmisbaar

Voor hen heeft Wolsink een belangrijke oproep. ,,Vanaf 1 november kun je niet meer op de oude manier inloggen. Vraag eHerkenning op veiligheidsniveau 3 daarom vandaag nog aan bij één van de erkende eHerkenning-leveranciers. Het proces kan enkele weken duren en voordat je het weet is het 1 november.’’

eHerkenning aanvragen

Nog geen eHerkenning aangevraagd? Ga dan naar eherkenning.nl/leveranciers. Daar kun je uitzoeken welke wijze van inloggen het beste past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je wilt inloggen via een app, token of sms-code. Vul de formulieren in en stuur ze op.

Wolsink: ,,We hebben met de overheid afgesproken dat we gezamenlijk eHerkenning gaan gebruiken. Je kunt er al bij 400 andere overheidsorganisaties mee terecht en je kunt eHerkenning ook al gebruiken bij een aantal private partijen."

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details