Aangeboden door eHerkenning

Podcast

Inloggen bij UWV? Per 1 november alleen nog met eHerkenning

Gezondheidsgegevens, re-integratieverslagen en ontslagaanvragen. Het zijn zomaar drie voorbeelden van informatie die dagelijks (digitaal) door ondernemers worden aangeleverd bij UWV. Om te zorgen dat alle gegevens écht veilig zijn en blijven, werkt UWV met eHerkenning. Het is dé manier voor bedrijven om niet alleen veilig, maar ook eenvoudig in te loggen bij nu al meer dan 400 (overheids)organisaties. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Marije Wolsink is als directeur Klant en Service verantwoordelijk voor alle klantcontacten via de portalen uwv.nl en werk.nl. Ze vertelt erover in de podcast.

UWV Marije Wolsink

Van onze redactie 9 september 2019

,,Inloggen met eHerkenning is veel veiliger dan inloggen via een gebruikersnaam en wachtwoord’’, stelt Wolsink. ,,Met die laatste manier van inloggen weten wij nooit zeker wie er achter de computer zit en gegevens aan ons doorgeeft. Met eHerkenning is duidelijk wie de ondernemer in kwestie is en welke medewerkers het recht hebben om namens hen activiteiten te verrichten. Omdat wij met privacygevoelige informatie werken hebben wij voor deze inlogmethode gekozen. Bijkomend voordeel? Je hoeft geen eindeloze rits gebruikersnamen, wachtwoorden, speciale kastjes of tokens meer te bewaren.’’

Met eHerkenning kun je met 1 middel, op 1 manier bij vele overheidsorganisaties veilig inloggen.

Intermediair machtigen

Ook kan een ondernemer een intermediair machtigen om zaken voor hem of haar te doen. ,,In dat geval moet de intermediair eHerkenning in zijn bezit hebben. De ondernemer machtigt zijn intermediair: ketenmachtiging. Een proces dat wat tijd in beslag neemt. Zodra dat voor elkaar is heeft de intermediair toegang tot bijvoorbeeld het portaal uwv.nl om ziek- en betermeldingen te doen namens zijn klant.’’

250.000 ondernemers

Het is al mogelijk om bij UWV in te loggen via eHerkenning, maar nog niet heel veel ondernemers doen dat, weet Wolsink. ,,250.000 ondernemers in Nederland hebben al een eHerkenningsmiddel aangevraagd én in hun bezit. Sinds november 2018 kun je hiermee inloggen op onze site. 13.000 ondernemers hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Dat betekent ook dat er nog veel ondernemers zijn die dat nog met hun oude gebruikersnaam en wachtwoord doen.’’

Lees ook: Met één druk op de knop een vergunning aanvragen bij ruim 400 overheidsdiensten!

Vanaf 1 november onmisbaar

Voor hen heeft Wolsink een belangrijke oproep. ,,Vanaf 1 november kun je niet meer op de oude manier inloggen. Vraag eHerkenning op veiligheidsniveau 3 daarom vandaag nog aan bij één van de erkende eHerkenning-leveranciers. Het proces kan enkele weken duren en voordat je het weet is het 1 november.’’

eHerkenning aanvragen

Nog geen eHerkenning aangevraagd? Ga dan naar eherkenning.nl/leveranciers. Daar kun je uitzoeken welke wijze van inloggen het beste past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je wilt inloggen via een app, token of sms-code. Vul de formulieren in en stuur ze op.

Wolsink: ,,We hebben met de overheid afgesproken dat we gezamenlijk eHerkenning gaan gebruiken. Je kunt er al bij 400 andere overheidsorganisaties mee terecht en je kunt eHerkenning ook al gebruiken bij een aantal private partijen."

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details