Aangeboden door Teamleader

Branded Content Innovatie

Zo biedt Brenergie haar klanten een duurzame totaaloplossing

Hoge energieprijzen, personeelstekorten of de oorlog in Oekraïne. Het is zomaar een greep uit de actualiteiten die bedrijven voor grote uitdagingen zetten. Onderzoek heeft zelfs laten zien dat zeven op de tien ondernemers door de huidige economie onzeker is over hun toekomst. Door echter te focussen op digitalisering, verwacht één op de drie sterker in de schoenen te staan. Stan Demarteau van de duurzame energiespecialist Brenergie kan erover meepraten.

Robbert Daalder 11 mei 2023

Stan Demarteau teamleader energie specialist brenergie

In het onderzoek genaamd What’s Next Nederland? – dat in opdracht van Teamleader door iVOX werd uitgevoerd – wordt onderscheid gemaakt tussen twee groepen mkb’ers. De eerste groep bestaat uit klanten van softwareleverancier Teamleader en de tweede wordt gevormd door het iVOX panel. Dit zijn ondernemers die geen klant zijn.

What’s Next Nederland heeft een flink aantal interessante inzichten opgeleverd (het complete verslag lees je hier). Zo geven Teamleader-klanten vaker aan van plan te zijn om te digitaliseren, personeel te werven en nieuwe diensten of producten aan te bieden om groei te bewerkstelligen. Meer te weten komen over Teamleader? Dat doe je hier.

Onderzoek: klanten van Teamleader doortastender

Daarnaast blijken ‘Teamleaders’ overtuigender in het daadwerkelijk doorvoeren van de plannen. Gaat het om sterk digitaliseren van diensten/processen, dan is ruim 70 procent van de klanten concreet, terwijl slechts 30 procent van het panel dat is.

De verhoudingen liggen ongeveer hetzelfde op het gebied van personeel aanwerven. In het geval van nieuwe diensten of producten lanceren, zijn de klanten van Teamleader eveneens doortastender. De verhoudingen? Een kleine 60 procent tegenover 30 procent binnen het iVOX panel.

Zoals gezegd herkent Stan Demarteau van Brenergie zich in deze uitkomsten. Het uit Waalre afkomstige bedrijf is specialist in zonnepanelen, laadpalen en batterijen. ,,Vooral dat laatste product wordt nu extra interessant. We hebben het over energieopslag in grote batterijen. Daar zijn we ongeveer een jaar geleden mee begonnen om onze klanten een totaaloplossing te kunnen bieden.”

“Met deze softwareoplossing hebben we het verkoopproces helemaal zelf kunnen inrichten”

,,In Nederland hebben we te maken met netcongestie”, gaat Demarteau verder. ,,Dat betekent simpel gezegd dat de kabels onder de grond te dun zijn om de gevraagde energie op de drukste momenten van de dag te kunnen leveren. Iets dat we oplossen door energie op te slaan in onze batterijen zodat we er op ieder gewenst moment van de dag een beroep op kunnen doen. Bij Brenergie kopen klanten hun zonnepanelen om hun gewonnen energie vervolgens ook op te kunnen slaan.”

,,Inderdaad, het integreren van dit nieuwe product kan een technische uitdaging voor een bedrijf zijn. Maar met de softwareoplossing van Teamleader hebben we het verkoopproces helemaal zelf kunnen inrichten. Van het opstellen van de nieuwe offertes tot het aanmaken van complete projecten met de juiste uitvoering als resultaat. Direct sinds de eerste transacties bekijken we continu waar we dit proces kunnen verbeteren. We zijn zelf in de lead en dat is heel prettig.”

Brenergie voerde geen enkele maatregel toe

De huidige onrustige economie zorgt ervoor dat bedrijven negatieve of drastische veranderingen moeten doorvoeren om het hoofd boven water te houden. Dit is althans vooral het geval bij de ondernemers uit het iVOX panel. Een kleine 20 procent daarvan voorziet dat het eigen bedrijf uiteindelijk zal inkrimpen of erger nog: de zaak zal moeten verkopen. Klanten van Teamleader hebben hier met respectievelijk 1 en 3 procent nauwelijks mee te maken.

Hetzelfde geldt voor terugtrekking uit een geografische markt: 1 procent van de Teamleader klanten tegenover 13 procent uit het iVOX panel. Ook deze statistieken komen overeen met de praktijk waar Demarteau en Brenergie onderdeel van uitmaken. ,,Ik moet je eerlijk zeggen dat wij nog geen enkele maatregel hoefden te nemen. Sterker nog, Brenergie heeft op meerdere vlakken een enorme groei doorgemaakt.”

“Met onze duurzame oplossingen bieden we hen juist een helpende hand”

,,We hebben er dus extra diensten en producten bijgekregen. Dat ging gepaard met de komst van slimme software en dat heeft weer tot extra klanten geleid. En dit niet alleen in Nederland. We verkopen onze energieopslagsystemen inmiddels door heel Europa. In het begin van dits artikel worden de hoge energieprijzen aangestipt en dat bedrijven daaronder gebukt gaan. Met onze duurzame oplossingen bieden we hen juist een helpende hand.”

Fors meer personeel, geheel in lijn met onderzoek

De nieuwe aanwas van vooral zakelijke- en grootzakelijke klanten gaat gepaard met een groei van het personeelsbestand van Brenergie. Geheel in lijn met de resultaten die uit What’s Next Nederland? kwamen rollen. ‘Teamleaders’ die mikken op het aanwerven van extra mankracht ervaren een personeelsgroei van gemiddeld 35 procent. Dit terwijl de ondernemers uit het iVOX panel tot zo’n 20 procent komen.

Demarteau: ,,Maak van die 35 procent in ons geval maar 400 procent. Brenergie bestaat nu uit zo’n 30 tot 35 mensen en ik verwacht dat er dit jaar nog wel vijf nieuwe medewerkers bij zullen komen. Het is allemaal voortgekomen uit onze oplossing voor energieopslag. Er moet iets gebeuren aan de netcongestie in ons land en wij hebben daar de middelen voor.”

,,Ik ben zeer positief gestemd over de verdere groei van ons bedrijf. De toekomst zal uiteenlopende projecten brengen en het is prettig dat we daar met Teamleader op kunnen anticiperen. Softwareoplossingen als die van SAP gaan ook met hun tijd mee, maar ik vind Teamleader wat hipper en gebruiksvriendelijker. Als je enigszins vaardig bent met ICT, kom je met Teamleader al een heel eind. Daar waar je voor de traditionele programma’s toch al gauw een consultant moet inhuren.”

Verder oprukken in particuliere markt

Tot slot laat het onderzoek zien dat Teamleader klanten steviger in hun schoenen staan dan de geïnterviewden uit het iVOX panel. Daarnaast hebben zij een groter vertrouwen in de slaagkans van hun volgende stappen (36 procent tegenover 18 procent).

,,Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in datgene wat we van plan zijn. Concreet? Alles dat te maken heeft met het oplossen van de netcongestie en waar onze batterijen nog meer voor ingezet kunnen worden. We bieden nu ook al thuisbatterijen voor particulieren aan. Het is de bedoeling dat we ook in deze markt steeds verder oprukken. Ik voorzie letterlijk en figuurlijk een toekomst waarin zonneschijn centraal staat.” Meer te weten komen over Teamleader? Dat doe je hier.

tracking pixel