Aangeboden door KPN Zakelijk

Branded Content Cybersecurity

Binnenkijken: deze drie interieurondernemers verheffen thuiswerken tot kunst

Als je veel thuis werkt, lopen werk en privé al snel in elkaar over; een valkuil voor menig ondernemer. Door een volwaardig thuiskantoor in te richten is switchen van werken naar wonen eenvoudiger. Een inkijkje in de thuiswerkplek van interieurondernemers John en Derkan, San Ming en Annelies geeft de nodige inspiratie. Zodat je straks nóg slimmer en productiever aan de slag kunt tijdens een werkdag-aan-huis.

Van onze redactie 7 juli 2023

Kpn thuis werk plek

Rust is het toverwoord

Aan de keukentafel, in de slaapkamer of tussen de rommel op zolder: overal in huis klap je je laptop met gemak nog even open om te werken aan die ene nieuwe opdracht. Het ondernemen gaat nou eenmaal 24/7 door, weten ook de mannen van interieurmerk Stoned Amsterdam. Eigenaren John ter Riet en Derkan Atakan hebben onlangs de piepkleine rommelschuur in hun tuin verbouwd tot een magazinewaardige werkplek met daarin – uiteraard – design-items van hun eigen interieurmerk.

De ruimte straalt rust uit. Een plek waar creativiteit weer kan stromen. John: ,,In deze ruimte kan ik me goed concentreren.” Ze kozen voor een natuurstenen vloer met een houten wand en een felgele spiegel. Qua bereik doet de voormalige schuur niet onder voor hun woonhuis. Een KPN SuperWifi-punt zorgt niet alleen voor een sterke internetverbinding, maar misstaat met zijn stijlvolle looks ook niet op hun werkplek in het groen. Een groot pluspunt als je net als de twee interieurliefhebbers van een luxe uitstraling houdt. Alle meubels zijn slim gekozen. Een praktisch, klein bureau wordt vergezeld door een poef. Extra zitplekken zijn er in de vorm van een fauteuil en een houten leunstoel. In de nok is een bed, dus zelfs een powernap is mogelijk.

Logisch en in balans

Met uitzondering van de slaapkamer is het huis van kunstenaar en interieurontwerper San Ming één grote werkplek. San Ming: ,,Een laboratorium, winkel, atelier en showroom ineen.” Als hij aan het werk is, zit San Ming meestal achter zijn bureau. Daar staan zijn laptop en een pot met schilderskwasten. Voor ondernemers die veel thuiswerken is een Zakelijk Internet abonnement van KPN ideaal. Zo ben je altijd verzekerd van snelle en betrouwbare verbinding en wifi met de nieuwste technologie.

Ook San Ming zweert bij rust in zijn thuiskantoor, dat is ingericht met een feng shui-gevoel. Dat wijdt hij aan het feit dat hij half Chinees is. ,,Alles moet ruimtelijk, logisch en in balans zijn. Niets staat hier zomaar. Het gaat mij om het grote plaatje.” Hoewel zijn woon- en werkplek steeds verandert, blijft de sfeer hetzelfde: stilistisch en strak. Hij ziet zijn huis annex kantoor als een blanco canvas dat hij steeds opnieuw helemaal naar zijn hand kan zetten. ,,Drie keer per jaar organiseer ik verkoopexposities voor klanten. Alles wat in mijn huis staat en hangt, is dan te koop: van meubels tot woonaccessoires, en natuurlijk mijn eigen schilderijen en objecten.” Na zo’n ‘salon sale’ begint hij weer opnieuw in een nagenoeg lege ruimte.

Eenheid in sfeer

Annelies, eigenaar van interieurweblog Dirkdotter, heeft haar liefde voor interieur thuis overal in doorgevoerd. ,,We hebben echt geïnvesteerd om onze werkplek zo fijn mogelijk te maken.” Haar bureau in haar zelfontworpen woonboot staat gericht naar het water. ,,Een weids uitzicht dat nooit verveelt.” De ruimte waarin ze werkt is een aparte ruimte, maar heeft wel dezelfde natuurlijke materialen en kleuren als de rest van de woonboot. ,,Ik vind het belangrijk dat ons hele huis dezelfde sfeer ademt.” En die is te typeren als licht en fris.

Veilig internetten is voor Annelies met een eigen weblog onmisbaar. Dankzij het gratis malwarefilter van KPN zijn alle apparaten die verbonden zijn met een modem automatisch beschermd tegen onbetrouwbare websites, phishing mails en andere online gevaren. Annelies: ,,Ook let ik erop dat ik tijdens het werken een goede werkhouding aanneem. Zo gebruik ik bij mijn laptop altijd een apart scherm en zit ik vaak op mijn ‘wiebelkruk’. De STiT van LavaBird is een alternatieve bureaustoel. Doordat je voeten op een plateau staan, moet je jezelf in evenwicht houden. Dit voorkomt een verkeerde werkhouding, want je gaat automatisch rechtop zitten. Ik merk echt verschil. Hierdoor heb ik minder snel last van hoofd- of nekpijn.”

Nog meer inspiratie nodig voor een volwaardig thuiskantoor met ergonomische meubels, slimme oplossingen, opbergmogelijkheden, een snel en veilig wifi-netwerk en niet te vergeten: een fijne werksfeer? In dit magazine staat informatie, inspiratie en stylingadvies om zelf die ideale thuiswerkplek te realiseren.