Aangeboden door Donselaar Structures

Branded Content Innovatie

Flexibel, snel en duurzaam: ‘Wij creëren bedrijfsruimte waar de klant dat nodig heeft’

Waar vind je als ondernemer nog bedrijfsruimte? Het aanbod aan bedrijfshallen en andere bestaande bouw was niet eerder zo klein. Tegelijkertijd verplichten de coronapieken medewerkers om anderhalve meter afstand te houden en houden veel bedrijven graag grotere voorraden aan vanwege de stijgende grondstofprijzen. De behoefte aan ruimte is groot én groeiend, merkt Donselaar Structures.

Patrick Wessels 18 november 2021

Donselaar21111109 min

''Dankzij het lichtgewicht materiaal is een fundering niet nodig. De standaardisatie garandeert dat we de semipermanente bedrijfshallen en opslagtenten snel kunnen opbouwen én weer kunnen afbreken'', Remco van Ginkel, mede-eigenaar van Donselaar Structures. Foto: Ruud Voest

,,We creëren razendsnel flexibele bedrijfsruimte, precies op de plek waar klanten daar behoefte aan hebben,” vertelt Remco van Ginkel, mede-eigenaar van Donselaar Structures. ,,We helpen onze klanten zowel seizoenswerk als pieken in de productie op te vangen, plaatsen tijdelijke leslokalen voor scholen tijdens verbouwingen en realiseren bijvoorbeeld binnen twee weken 800 vierkante meter winkelruimte als een bestaand pand afbrandt.”

De projecten bewijzen zowel de snelheid als flexibiliteit. De specialist in semipermanente bedrijfshallen en opslagtenten heeft het aanbod en de materialen hiervoor zoveel mogelijk gestandaardiseerd en houdt de producten bovendien ruim op voorraad. Dat lukt, omdat de tenthallen volledig in-house worden geproduceerd. Een gedreven team van engineers is bovendien steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de tenten verder te verbeteren volgens de wensen van klanten.

Foto: Ruud Voest

Lichtgewicht aluminium constructies

,,We gebruiken heel bewust aluminium. De constructies hebben we gestandaardiseerd, om daarmee flexibel te bouwen,” licht van Ginkel toe. ,,Dankzij het lichtgewicht materiaal is een fundering niet nodig. De standaardisatie garandeert dat we de semipermanente bedrijfshallen en opslagtenten snel kunnen opbouwen én weer kunnen afbreken. Om ze daarna heel duurzaam op de volgende plek op te bouwen, precies naar wens van de klant.”

Die flexibiliteit en snelheid is bijzonder, omdat de tijdelijke bedrijfsruimte gemiddeld 3 maanden tot 5 jaar bij de klant blijft staan. De oplossingen kunnen overigens nog veel langer blijven staan, omdat de vergunningen tot 15 jaar mogelijkheden bieden. Van Ginkel: ,,We realiseren alles van een eenvoudige overkapping tot en met een volledig geïsoleerde ruimte. De faciliteiten en het comfort hoeven nauwelijks onder te doen voor een traditionele bedrijfshal. Toch creëren wij die ruimte in een paar weken, terwijl een aannemer daar gemiddeld een jaar of langer aan bouwt.”

Extra kantines voor Coolblue

Met de flexibele en snelle bedrijfsruimte kan Donselaar Structures inspelen op allerlei acute behoeften. Voor Coolblue werden bijvoorbeeld meerdere aluminium hallen en pagodetenten geplaatst. ,,De klant vroeg ons voor locaties in Tilburg en Rotterdam extra kantineruimte te creëren. Daarmee biedt het bedrijf medewerkers de mogelijkheid om op anderhalve meter afstand van elkaar pauze te houden.”

En voor TNT werd extra werkruimte gecreëerd. De specialist in deur-tot-deur-transport naar meer dan 200 landen ziet de vraag snel toenemen. ,,Wij kunnen snel schakelen, ook voor volledig geïsoleerde werkruimte. Op die manier creëren we ruimte voor zowel transportbedrijven zoals TNT, voor ziekenhuizen, voor McDonalds en bijvoorbeeld voor online supermarkt Crisp. Onze standaardisatie, flexibiliteit en snelheid maakt de oplossingen bijzonder breed inzetbaar.”

Foto: Ruud Voest

Van droog laden en lossen tot opslag- en werkruimte

,,Met onze semipermanente bedrijfsruimte en opslagtenten bieden we precies de oplossing waar de klant naar op zoek is. Dus gaat het om een overkapping voor droog laden en lossen? Of om ongeïsoleerd, deels geïsoleerd of volledig geïsoleerd opslaan of werken? We realiseren ruimte met een breedte van 3 tot 40 meter, die we onbeperkt met steeds 5 meter kunnen verlengen. Dat doen we tot een zijhoogte van 6 meter, zodat we praktisch iedere ruimte kunnen opbouwen,” vertelt van Ginkel.

Het bedrijf ziet de vraag naar flexibiliteit steeds verder toenemen. Bovendien vragen veel klanten om duurzame oplossingen, waarbij onder andere de CO2-uitstoot een belangrijk aspect is. Hij licht toe: ,,Een fundering beslaat zomaar 15 procent van de bouwprijs. Bovendien is het een bijzonder vervuilende voorbereiding, die bij onze aluminium oplossingen niet nodig is.” Als klanten horen dat Donselaar

Structures de ruimte bovendien binnen twee tot vier weken realiseert zijn de meesten meteen overtuigd. ,,Onze klanten zijn vaak snel op zoek naar ruimte. Ze huren onze oplossingen, om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Vaak vragen ze ons na een half jaar tot een jaar of ze de ruimte kunnen kopen of leasen. En ook die mogelijkheden bieden we aan, omdat we ons daarin natuurlijk ook graag flexibel naar onze klanten opstellen,” besluit van Ginkel.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Donselaar Structures. Kijk voor meer informatie op https://donselaarstructures.nl

Foto: Ruud Voest

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws